PROIECT COMUN pentru SPITALELE REGIONALE din Iasi, Cluj si Craiova, finantat prin POR

Premierul VICTOR PONTA a declarat, vineri, la Iasi, ca va fi facut un PROIECT COMUN pentru SPITALELE REGIONALE din Iasi, Cluj si Craiova, Romania avand alocate in acest sens 300 de milioane de euro de la Comisia Europeana, prin POR, iar autoritatile locale vor asigura infrastructura, terenul si cofinantarea.

“Conform documentelor trimise la Comisia Europeana, avem alocati, in perioada 2014-2020, din fonduri europene, in jur de 100 de milioane de euro pentru fiecare dintre cele trei spitale regionale pe care noi le-am considerat importante, prioritati, si anume Iasi, Cluj si Craiova” , a declarat VICTOR PONTA.

Citeste si: Trei SPITALE REGIONALE vor fi construite exclusiv cu FONDURI EUROPENE

“Cu cele 100 de milioane de euro pentru fiecare, repet, in total 300 – 300 si ceva milioane de euro, depinde si cum va iesi licitatia, vom face un proiect comun, un tip de spital regional, un proiect tip, care, dupa aceea, sigur, se realizeaza pe teren, cu sprijinul autoritatii locale, care trebuie sa puna la dispozitie teren, infrastructura si confinatare”, a mai spus premierul.

Citeste si: Ce planuri are MINISTERUL SANATATII pentru anul 2015

VICTOR PONTA a precizat ca partea de dotare a celor trei unitati urmeaza sa fie asigurata fie din spitalele care nu vor mai functiona, fie din programul pe care Romania l-a semnat cu Banca Mondiala, “un program de 250 de milioane de dolari privind dotarea cu aparatura medicala”.

Totodata, VICTOR PONTA a anuntat ca licitatia va fi organizata de Ministerul Dezvoltarii, deoarece finantarea este asigurata prin Programul Operational Regional (POR).

Sursa foto: cronicadeiasi.ro