Proiect de EDUCATIE PENTRU DIVERSITATE, in Sectorul 6

Scoala nr. 161 din Calea Giulesti 486 A va gazdui marti, incepand cu ora 12.00, conferinta de lansare a proiectului PIED – “Program integrat de educatie pentru diversitate”, se aratata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, proiectul este implementat de Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica “Catalactica” in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 si Asociatia Romano ButiQ si va fi derulat in perioada decembrie 2014 – aprilie 2016.

Citeste si: CURSURI DE CALIFICARE PROFESIONALA in beneficiul grupurilor vulnerabile

“Programul PIED urmarese imbunatatirea participarii in sistemul de educatie, a copiilor cu risc de excluziune sociala si economica. Folosind metode de educatie non-formala si teme ale educatiei pentru diversitate (in activitatile adresate copiilor, parintilor lor si in instruirea specialistilor care lucreaza cu copii vulnerabili), alaturi de suport material oferit copiilor, proiectul reduce in mod eficient barierele care fac dificila participarea copiilor vulnerabili in sistemul de educatie”, se spune in comunicat.

Proiectul se desfasoara in scolile generale nr. 161 si nr. 153 din Sectorul 6, avand ca beneficiari principali 160 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani, dintre care 100 de copii de etnie roma.

Citeste si: STUDIU: PERSOANELE CU DIZABILITATI si ROMII, categoriile sociale cele mai DISCRIMINATE LA ANGAJARE

Valoarea totala a finantarii este de 1.261.428,71 lei, suma accesata prin Programul RO10 – CORAI, Consiliul Local al Sectorului 6 urmand sa asigure sustenabilitatea pentru o perioada de cel putin cinci ani de la incheierea finantarii.

Sursa foto: digi24.ro