Proiect de lege pentru STIMULAREA NATALITATII, depus la PARLAMENT

Deputatul social-democrat TAMARA CIOFU a depus marti la Parlament o initiativa legislativa pentru STIMULAREA NATALITATII, care ofera posibilitatea unitatilor administrativ-teritoriale sa acorde parintilor o INDEMNIZATIE LUNARA pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, pe langa cea asigurata din bugetul de stat, relateaza Agerpres.

Proiectul de lege are in vedere si asigurarea unei sume de bani pentru SPRIJINIREA INTEMEIERII UNEI FAMILII, pentru tinerii casatoriti.

“In calitate de medic pediatru, consider ca NATALITATEA TREBUIE STIMULATA prin sustinerea familiilor care doresc sa aiba copii direct de catre autoritatile locale prin asigurarea unui sprijin material. Aceasta lege are rolul de a suplimenta indemnizatia lunara sustinuta de Guvern pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani de fiecare unitate administrativ-teritoriala, in functie de bugetul local”, explica Tamara Ciofu in comunicatul citat.

CITESTE SI: NE IMPUTINAM VAZAND CU OCHII! ROMANIA ARE SUB 20 DE MILIOANE DE LOCUITORI

Potrivit initiativei legislative, primariile care au inregistrat un spor natural negativ in cursul ultimilor trei ani calendaristici pot acorda pentru anul urmator, prin intermediul SERVICIILOR DE ASISTENTA SOCIALA si in limitele bugetelor locale, indemnizatii pentru a promova dezvoltarea familiei.

Conditiile si documentele necesare pentru acordarea indemnizatiei vor fi stabilite la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale prin hotararea consiliului local.

“Acest proiect de lege l-am realizat in urma consultarii cu peste 40 de primari din judetul Botosani pe care il reprezint in Parlament, dar si cu Asociatia Comunelor din Romania, care a redactat un memorandum de sustinere si promovare a initiativei legislative. Vicepresedintele ACOR Botosani, Lucian Trufin, a fost cel care a initiat demersurile pentru promovarea si sustinerea acestui proiect. Sumele necesare acordarii indemnizatiilor vor fi alocate anual in bugetul local, in functie de realizarea veniturilor, cu conditia ca unitatile administrativ-teritoriale sa nu inregistreze arierate si sa nu se afle in stare declarata de insolventa”, afirma Tamara Ciofu, vicepresedinte al Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputatilor.

Sursa foto: Realitatea