PROIECT IMOBILIAR de 40 de milioane de euro, pe terenul fostei fabrici de bere GRIVITA. GALERIE FOTO

Compania Element Development va investi 40 de milioane de euro intr-un nou PROIECT IMOBILIAR de birouri dezvoltat pe terenul unde a functionat fabrica de bere GRIVITA, au anuntat luni reprezentantii firmei.

In perioada urmatoare, compania cu actionariat romanesc, Kiseleff Development, care a achizitionat de curand terenul unde a functionat fabrica de bere GRIVITA, va demara lucrarile de demolare si curatare a zonei pentru a face loc noului PROIECT IMOBILIAR, care prevede conservarea unora dintre cladirile istorice aflate aici.

Astfel, ansamblul imobiliar consta intr-un proiect de birouri clasa A, un centru comercial, o piateta, spatii verzi si trei cladiri (orzaria, maltaria si pavilionul administrativ) care vor fi conservate si vor pastra arhitectura originala. In aceste trei constructii va functiona o zona de entertainment cu cafenele, terase, restaurante si o berarie. Odata cu demararea lucrarilor de demolare, intreaga zona, unde nu se mai desfasoara activitati de noua ani de zile si care in prezent este un focar de infectie, va fi curatata, potrivit sursei citate.

“Investitia pentru ridicarea noului proiect se ridica la 40 de milioane de euro. Prin proiectul nostru ne propunem sa valorificam potentialul imobiliar al terenului si, in acelasi timp, sa redam bucurestenilor un loc istoric prin conservarea unor cladiri cu valoare de patrimoniu”, a explicat Ionut Dumitrescu, Managing Director la Element Development, societatea care se ocupa de dezvoltarea proiectului.

Citeste si: Piata imobiliara din Romania incepe sa-si revina, mai ales pe segmentul de birouri

Conform reprezentantilor companiei, demararea lucrarilor de demolare si constructie aduce beneficii economice prin crearea de noi locuri de munca, astfel ca peste 1.000 de muncitori vor lucra la noul santier. Odata finalizat proiectul imobiliar, se estimeaza ca vor fi create alte cateva sute de locuri de munca.

Element Development a fost infiintata de Ionut Dumitrescu, care in perioada 1997-2007 a dezvoltat firma de consultanta Eurisko, care a fost vanduta in februarie 2008 catre CB Richard Richard Ellis, unul dintre liderii mondiali din domeniu mobiliar. Dupa aceasta tranzactie s-a concentrat pe afacerile de dezvoltare imobiliara prin achizitia de terenuri, constructia si vanzarea proiectelor.

Sursa foto: realitatea.net