Proiect mare cu fonduri UE in Judetul Hunedoara: Extinderea retelelor de apa si canalizare in aproape toate localitatile

Consiliul Judetean Hunedoara are in plan extinderea retelelor de apa si de canalizare in aproape toate localitatile judetului, chiar daca acestea sunt locuite de mai putin de o suta de persoane. Proiectul va fi realizat prin finantare UE.

Valoarea investitiei se ridica la peste 178,7 milioane euro. Proiectul este pregatit de autoritatile judetene pentru a fi depus in viitorul exercitiu financiar 2014-2020 al Uniunii Europene, obiectivul principal fiind ca 99% din populatia judetului Hunedoara sa poata dispune de serviciile de alimentare cu apa si canalizare.

“Este un proiect la care avem pregatit deja studiul de fezabilitate si vom putea sa-l asezam pe masa Comisiei Europene imediat ce se vor deschide finantarile pentru noul exercitiu financiar. Imi place sa cred ca prin derularea acestui proiect, 99% din populatia judetului Hunedoara va beneficia de retele de alimentare cu apa rece si de canalizare”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot.

Pentru ca proiectul sa fie eligibil, acesta a fost structurat pe 26 de zone de lucru, constituite in jurul a tot atatea localitati principale, urmand ca de aici sa fie extinse infrastructura de apa si canalizare.

In calcul sunt luate toate strazile din mediul urban, dar si localitatile de la sate, mergandu-se pana la cele cu o populatie de 50 de locuitori.

De asemenea, vor fi suplimentate alimentarile cu apa in acele zone in care resursele actuale sunt insuficiente. Autoritatile judetene spera sa obtina finantarea necesara pentru acest proiect, in conditiile unei cofinantari locale de 1%.

sursa foto: magazinsalajean.ro