Proiect privind a 13-a PENSIE pentru BATRANI. Cine s-ar incadra in aceasta lege?

In pregatirea alegerilor, parlamentarii vor sa mai deschida pusculita si pentru PENSIONARI. Mai multi alesi lucreaza la un PROIECT DE LEGE prin care pensionarii ar putea primi bani in plus, relateaza dcnews.

Este vorba despre infiintarea celei de-a 13-a PENSIE, dar care sa fie data doar pensionarilor care NU PRIMESC MAI MULT DE 1.500 DE LEI LUNAR. Acesti bani ar urma sa fie primiti de beneficiari fie inainte de Sarbatorile de iarna, fie inaintea Pastelui.

Cei care lucreaza la proiect sustin ca nu ar fi un efort bugetar prea mare pentru stat.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA solicita MODIFICAREA CODULUI PENAL

 

“Este o mare umilinta pentru batranii nostri, cand, inainte de sarbatori, stau la cozi la casele de ajutor reciproc sa ia ceva banuti imprumut pentru o bucata de carne de porc sau de miel. Vrem sa le dam bani in plus, dar de sume nu vor beneficia toti pensionarii, ci doar cei care AU CU ADEVARAT NEVOIE”, a declarat senatorul UNPR CONSTANTIN POPA, initiatorul legii.

Proiectul urmeaza sa fie depus in noua sesiune parlamentara, adica la 1 septembrie, si se va aplica doar daca si ceilalti colegi parlamentari vor vota aceasta initiativa, precizeaza site-ului libertatea.

Sursa foto: dcnews