PROIECTE SOCIALE “adoptate”de firme private, in Sectorul 6

In urma evenimentului de lansare a proiectului “Implica-te, adopta un proiect”, organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6, un numar de cinci PROIECTE SOCIALE vor primi sprijin financiar din partea unor firme private, au anuntat vineri reprezentantii institutiei.

Manifestarea a avut loc in data de 10 aprilie si a constat intr-o conferinta de lansare, urmata de un targ de proiecte cu specific social, in cadrul caruia DGASPC Sector 6 si organizatiile nonguvernamentale prezente au avut sansa de a-si prezenta programele sociale care au nevoie de sprijinul comunitatii locale a Sectorului 6.

Citeste si: TARG de proiecte sociale, in Sectorul 6

Au participat specialisti ai institutiilor publice, ai organizatiilor nonguvernamentale, factori de decizie dornici sa sustina eforturile de combatere a fenomenelor de excluziune sociala care afecteaza grupuri vulnerabile precum persoane cu dizabilitati, batrani lipsiti de sustinere familiala sau copii proveniti din familii dezorganizate, in pericol de marginalizare. De asemenea, un numar de 20 de firme private, printre care Lafarge, DPD, Mega Image, Philips, GFK, Octaros, Brandsupport, Books-express, Adidas si Omega Pharma au raspuns apelului de implicare si solidaritate sociala.

In cadrul discutiilor libere purtate au fost abordate subiecte precum responsabilitatea sociala, parteneriatul public-privat sau rolul organizatiilor nonguvernamentale in viata comunitatii. Multe firme private au demarat tratative pentru a sustine financiar PROIECTE SOCIALE pe raza sectorului.

Potrivit sursei citate, participantii la eveniment au avut ocazia de a se cunoaste si a se familiariza cu problematica sociala a comunitatii Sectorului 6, punand bazele unei implicari active la nivel local. 

Sursa foto: DGASPC Sector 6