PROIECTELE Codului fiscal si al celui de Procedura Fiscala, RETRASE din dezbatere

Ministerul Finantelor Publice a RETRAS pe de site-ul institutiei PROIECTELE Codului Fiscal si al celui de Procedura Fiscala, in urma solicitarii prim-ministrului VICTOR PONTA, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice, se arata intr-un comunicat remis presei.

“Intentia Guvernului este de a initia o dezbatere publica deschisa si transparenta cu privire la modificarile necesare Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, insa dorim, in acelasi timp, si adoptarea de masuri care sa contribuie la continuarea cresterii economice si la limitarea extinderii poverii fiscal”, se spune in comunicatul transmis de Ministerul Finantelor Publice.

Citeste si: NOUL COD FISCAL, proiect: Impozitele si taxele locale vor putea fi indexate in fiecare an de primarii

Potrivit sursei citate, in prezent, una dintre prioritatile Guvernului este de a limita evaziunea fiscala, inclusiv prin modificari ale Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala.

Citeste si: Taxe MAI MARI pentru MASINI si TIR-uri si IMPOZITE pe cladirile NEREZIDENTIALE pentru persoanele fizice

“Modalitatea in care se vor concretiza aceste intentii, dupa discutii cu specialisti si societatea civila, va fi decisa de Guvern si va fi supusa consultarii publice inainte de aprobarea de catre Parlamentul României. Propunerile care vor fi asumate de Guvern vor fi dezbatute si asumate, impreuna cu Bugetul pentru anul 2015, de catre Parlamentul României”, se mai arata in text.