PROIECTELE SOCIALE initiate de primarul RARES MANESCU, premiate la Conferinta Internationala „Inovatie si calitate in sectorul public”

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 a obtinut premiul I cu buna practica ”Complex de Servicii de Recuperare” la Pilonul 1: Cooperare internationala pentru modernizarea serviciilor publice in cadrul conferintei internationale „Inovatie si calitate in sectorul public”, organizata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), ce a avut loc ieri, 19 noiembrie, la Sibiu. Premiul a fost insotit de o diploma si un laptop.

De asemenea, Magazinul SOCIALXCHANGE a obtinut premiul II in cadrul Pilonului III – Metode si practici de stimulare a participarii cetatenilor la viata publica, fiind intrecut doar de Primaria Oradea cu aplicatia mobila “Oradea City report”. Pentru premiul II, Magazinul SOCIALXCHANGE a primit si o tableta.

CITESTE SI:  SOCIALXCHANGE, PROIECTUL INITIAT DE PRIMARUL RARES MANESCU A FOST PREMIAT IN CADRUL COMPETITIEI ”SECTORUL PUBLIC CA PARTENER PENTRU O SOCIETATE MAI BUNA”

„Este al treilea premiu pe care SECTORUL 6 il primeste pentru proiectul SOCIALXCHANGE, in mai putin de doua luni.  Iata ca proiectul implementat de DGASPC 6  este din nou premiat la nivel national si european, dupa distinctiile pe care le-a obtinut luna trecuta la Luxembourg si, in urma cu cateva zile, in Olanda. Suntem onorati si mandri pentru aceste recunoasteri la nivel european si pentru ca putem dezvolta si imbunatati relatia comunitate – autoritate locala”, a declarat primarul RARES MANESCU.

Complexul de Servicii de Recuperare din str. Bascov nr. 14-18, Sector 6 ajuta 900 de copii din comunitate, afectati de diverse dizabilitati precum: tulburari de spectru autist, Sindrom Down, ADHD, intarziere psihica, epilepsie, intarziere in dezvoltarea limbajului, dizabilitati locomotorii si somatice. Cei mici beneficiaza de terapie de specialitate (terapie psihologica, senzoriala, individuala si de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educationala, terapie asistata cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere parinti, grup de suport, fizioterapie), iar personalul care lucreaza cu copiii afectati de dizabilitati beneficiaza de formare profesionala continua, prin colaborarea PRIMARIEI SECTORULUI 6 cu specialisti americani de talie internationala, tocmai pentru a raspunde punctual nevoilor fiecarui copil in parte.

In acest sens, in luna noiembrie, 60 de specialisti implicati direct in lucrul cu copiii afectati de dizabilitati au participat la seminarul ”Repere, perspective, realitati in recuperarea copilului cu dizabilitati”, sustinut de Elizabeth Shaffer, Dawn Hoffman, Julie Miller, Marinela Rata, specialisti de talie internationala, cunoscuti pentru contributiile de valoare in domeniul terapiei ocupationale, care au vorbit si despre terapia senzoriala, noi tehnici de intrebuintare a acestui mediu aparte, existent in cadrul Complexului de Servicii de Recuperare.

Magazinul SOCIALXCHANGE din Calea Crangasi nr. 3, Sector 6, directioneaza donatiile venite din partea cetatenilor sau a firmelor catre persoanele nevoiase, in schimbul prestarii unor activitati in folosul comunitatii SECTORULUI 6. Proiectul ii rasplateste pe donatori cu servicii din cadrul D.G.A.S.P.C. SECTOR 6, iar beneficiarilor le ofera posibilitatea de a-si alege dintre produsele donate, iar celor interesati, le ofera consiliere in vederea gasirii unui loc de munca stabil care sa le asigure un nivel mai bun de trai.

Grija fata de mediul inconjurator, rezultata din realocarea judicioasa a resurselor, constituie inca un punct forte al programului. Sistemul de puncte pe baza caruia functioneaza acest concept exclude aportul banilor din intregul proces de evaluare a produselor, serviciilor si activitatilor prestate ceea ce face din acest proiect unul eficient si inedit. Conferinta internationala „Inovatie si calitate in sectorul public” s-a aflat la cea de-a VIII-a editie si doreste sa evidentieze modele de succes implementate la nivelul institutiilor/autoritatilor publice din Romania.

Sursa foto: primarie6