Proiectul bugetului de stat va fi finalizat vineri de Ministerul Finantelor si depus la Guvern – surse

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016 va fi finalizat vineri de catre Ministerul Finantelor, au declarat surse oficiale, insa acesta nu va fi facut public, ci depus la Guvern pentru a fi consultat de noul Cabinet.

Potrivit unor surse oficiale, proiectul de buget este aproape finalizat, urmand ca Ministerul Finantelor sa il avizeze vineri. Bugetul pe anul viitor, in varianta conceputa de ministrul demisionar Eugen Teodorovici, prevedere cresteri pentru domeniile Educatiei si Sanatatii, potrivit surselor citate, dar si sume de aproximativ 3 miliarde de lei pentru proiectele Programului National de Dezvoltare Locala. Aproximativ 13 miliarde de lei sunt prevazuti pentru finalizare unor proiecte, in jur de 4500, incepute in anii 2007-2008, informeaza Mediafax.

CITESTE SI: Reactia liberalilor dupa ce PSD A ARUNCAT IN AER BUGETUL PE 2016. UPDATE

Pe de alta parte, presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat, dupa discutiile de miercuri seara cu premierul desemnat, Dacian Ciolos, ca i-a cerut ministrului de Finante sa nu faca public proiectul de buget, ci doar sa il depuna la Guvern pentru a putea fi consultat de catre noul Cabinet.

“I-am cerut ministrului Teodorovici ca proiectul de buget la care a lucrat si care este, cred, aproape finalizat, sa nu-l puna pe site, dar sa-l depuna la Guvern”, a spus DRAGNEA.

CITESTE SI: PONTA, IN ULTIMA SEDINTA DE GUVERN. IMI DORESC CA VIITORUL EXECUTIV SA FIE MAI BUN. CE SOCOTELI LASA NEINCHEIATE. UPDATE

Guvernul interimar condus de SORIN CIMPEANU are atributii limitate si nu poate adopta proiecte de lege sau ordonante de guvern.

Sursa foto: economica