Proiectul care INTERZICE publicitatea la MEDICAMENTE ar putea fi RESPINS

Proiectul care interzice publicitatea la medicamente va fi respins in proportie de 99 la suta. E convins presedintele Comisiei pentru cultura si media din Senat, Georgica Severin, transmite B1TV.

Senatorul spune ca este nevoie de o reglementare in zona publicitatii pe sanatate si ca proiectul de la care s a pornit avea cateva erori de principiu fundamentale. Unul dintre aceste principii este legat de lipsa de reglementare in privinta suplimentelor alimentare.

Reprezentantii productarilor de medicamente sustin ca 20 la suta din totalul veniturilor pietei farmaceutice se intorc sub forma de taxe si impozite la stat.

CITESTE SI: IOHANNIS cere reexaminarea legii privind interzicerea publicitatii la medicamente la radio si Tv

Presedintele Comisiei pentru cultura si media din Senat a subliniat ca pacientii trebuie sa fie bine informati si nu manipulati, sustinand ca in forma initiala legea promova si automedicatia. 

Georgica Severin a spus ca este nevoie de o reglementare in zona publicitatii pe zona sanatatii, dar proiectul de lege de la care s-a pornit avea cateva erori de principiu fundamentale. Senatorul a aratat ca unul dintre aceste principii este legat de lipsa de reglementare in ceea ce priveste suplimentele alimentare.

Sursa foto: evz