Proiectul de BUGET pe 2015 trebuie prezentat de Guvern in cel mai scurt timp, a avertizat Basescu

NOUL GUVERN

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Cotroceni, ca in spatiul public sunt discutii extrem de consistente legate de cresterea taxelor, mentionand ca prioritatea majora pentru Romania este un proiect de buget pe 2015 si ca face un apel catre Guvern pe acest subiect.

Presedintele a declarat ca, dincolo de prioritatile pe care Parlamentul le-a exercitat in aceste zile, prioritatea majora pentru Romania este un proiect de buget, pentru ca atat companiile, firmele dar si cetatenii nu stiu cum sa isi proiecteze anul 2015 in lipsa bugetului si a informatiei despre cresterea sau nu a taxelor.

“Cred ca dincolo de prioritatile pe care Parlamentul le-a exercitat in aceste zile, prioritatea majora este un proiect de buget. Companiile, firmele, cetatenii nu stiu cum sa-si proiecteze anul 2015 in lipsa bugetului si a informatiei daca vor creste sa nu taxele”, a declarat Basescu.

Citeste si: BASESCU II CERE LUI PONTA SA CONTRASEMNEZE REVOCAREA DIN FUNCTIA DE AMBASADOR A LUI MOTOC PENTRU A FI NUMIT LA MAE

“Fac un apel la Guvern, faptul ca prim-ministrul nu e in Bucuresti nu e o scuza. Ministerele, impreuna cu Ministerul de finante, pot pregati si pune la dispozitia publicului proiectul de buget. Cer in mod expres ca Guvernul sa prezinte proiectul de buget in cel mai scurt timp. Cu atat mai mult cu cat in spatiul public sunt discutii extrem de consistente legate de cresterea taxelor, alocarile bugetare, pentru investitii pentru proiecte culturale, de mediu, sunt lucruri extrem de importante. Firmele nu-si pot proiecta anul 2015 fara o imagine a bugetului Romaniei si a codului fiscal pentru 2015. Fac apel la Guvern, inclusiv la Gabriel Oprea, la accelerarea procesului de pregatire a proiectului de buget pentru 2015 si la punerea rapida a acestui proiect”, a mai spus Basescu.