Proiectul de lege privind ANULAREA unor OBLIGATII FISCALE, adoptat in SENAT

SENAT, VOT, LEGE, INCOMPATIBILITATI, CALITATE DE PARLAMENTAR, FUNCTII CONDUCERE, SOCIETATI COMERCIALE, BANCI, ASIGURARI

Proiectul de lege privind anularea unor obligatii fiscale a fost adoptat de Senat cu 104 voturi ”pentru”, un vot ”impotriva” si o abtinere.

Guvernul a propus anularea obligatiilor fiscale rezultate in urma reincadrarii de catre ANAF a veniturilor din activitati independente ca activitati dependente, aparute pana la 1 iunie 2015 si neachitate, inclusiv diferentele de TVA aferenta veniturilor realizate din drepturi de proprietate intelectuala.

Va fi anulata si obligatia de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate, neachitata, dar numai pentru persoanele a caror baza lunara de calcul este mai mica decat salariul de baza minim brut pe tara aferenta perioadelor fiscale cuprinse intre 1 ianuarie 2012 si 31 decembrie 2014.

Aceeasi masura va fi luata si pentru diferentele de taxa pe valoarea adaugata aferenta veniturilor realizate din drepturi de proprietate intelectuala, cu obligatiile fiscale accesorii aferente, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa si comunicata contribuabilului ca urmare a depasirii plafonului si neinregistrarii ca platitor de taxa pe valoarea adaugata, pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2015 si neachitate.

Proiectul urmeaza sa fie votat si in Camera Deputatilor, forul decizional in acest caz.

Sursa foto www.romaniatv.ro