Proiectul de modernizare a Centrului Social HARAP ALB, initiat de RARES MANESCU, recunoscut ca buna practica la “Caravana POR 2014-2020”

In cadrul Caravanei POR 2014-2020, joi 3 decembrie, a avut loc in Bucuresti o intalnire de lucru cu reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR) si cu reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADR-BI).

In plus fata de discutiile pe marginea situatiilor concrete cu care se confrunta autoritatile locale in demersurile de accesare a fondurilor europene prin Programul Operational Regional (POR), au fost evidentiate proiectele de succes ale exercitiului financiar 2007-2013. Printre cele trei exemple de bune practici selectionate s-a numarat si proiectul “Modernizarea si extinderea Centrului Social Multifunctional HARAP ALB, componenta a noilor politici de asistenta sociala interdisciplinara”, initiat si implementat de administratia publica a SECTORULUI 6.

“Programele pe care le derulam in domeniul asistentei sociale sunt foarte apreciate la nivel european, dar si in plan intern. Am castigat doua premii la conferinta internationala “Inovatie si calitate in sectorul public” de la Sibiu, organizata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP). Acolo, proiectul “Complex de Servicii de Recuperare” pe care il derulam impreuna cu parteneri americani cu o bogata experienta internationala a fost recompensat cu locul 1 la categoria „Cooperare internationala pentru modernizarea serviciilor publice”. In urma cu trei saptamani, magazinul SOCIALXCHANGE a fost premiat in cadrul competitiei ”Sectorul Public ca Partener pentru o Societate mai Buna”, ce a avut loc la Maastricht. Recunoasterea proiectului de modernizare si extindere a Complexului Social HARAP ALB ne onoreaza si ne motiveaza sa ne pregatim in continuare pentru a putea fi la fel de eficienti in implementarea programelor finantate prin fonduri europene”, a declarat RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6.

Proiectul “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Centrului Social Multifunctional HARAP ALB”, initiat de primarul RARES MANESCU, a fost finalizat in luna mai a anului trecut, fiind implementat prin intermediul unei finantari europene nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operational Regional 2007 – 2013, axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2, destinat “Reabilitarii/modernizarii/dezvoltarii si echiparii infrastructurii serviciilor sociale”.

In urma implementarii proiectului, un numar de 290 copii cu varste intre 3 luni si 4 ani, din SECTORUL 6, au sansa la educatie si beneficiaza de un loc in Centrul Social Multifunctional HARAP ALB. Printre rezultatele proiectului se mai numara cresterea spatiilor destinate serviciilor sociale de consiliere si integrare sociala, cresterea numarului de specialisti care se ocupa de cazurile sociale din comunitate, reducerea cererilor de servicii sociale nesolutionate, imbunatatirea serviciilor sociale oferite, accesibilizarea mediului fizic pentru persoanele cu dizabilitati si scaderea cheltuielilor la factura energetica prin amplasarea unor celule fotovoltaice.

Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 ii succede Programului Operational Regional 2007-2013 si este unul dintre programele prin care Romania va putea accesa fondurile europene structurale si de investitii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), in perioada actuala de programare.

Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 este gestionat de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si a fost adoptat de Comisia Europeana (CE) pe data de 23 iunie 2015. In luna mai 2015 a fost lansat in consultare publica “Ghidul solicitantului. Conditii generale de accesare a fondurilor in cadrul POR 2014-2020”.

 

Sursa foto: primarie6