Proiectul LEGII VACCINARII va fi inaintat Parlamentului peste o saptamana sau doua

Proiectul de lege privind vaccinarea va fi inaintat Parlamentului int-o saptamana sau doua, a anuntat, luni, ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, prezent la dezbaterea cu tema “Vaccinarea obligatorie – pro sau contra”, organizata de grupul parlamentar PSD, informeaza Agerpres. 

“Intr-o perioada foarte scurta de timp, adica saptamana viitoare sau cealalta, vom inainta legea catre Parlament”, a spus ministrul la finalul dezbaterii.

In ce priveste mentinerea in proiectul de lege a prevederii conform careia copiii nevaccinati nu vor fi primiti in colectivitate, ministrul a precizat ca acest aspect este supus deocamdata dezbaterii specialistilor.

“Este inca un lucru pe care il discutam, este unul dintre punctele pe care le discutam, dar si in procedura parlamentara oamenii trebuie sa stie ca pana la adoptarea de catre Camera decizionala — care va fi in acest caz Camera Deputatilor — se pot aduce amendamente si completari. (…) Eu sustin in primul rand informarea si posibilitatea parintelui de a alege, insa vreau sa va spun ca, indiferent de parerea mea personala, sunt foarte atent la ceea ce propun specialistii. Eu am doar un singur vot in Camera Deputatilor. (…) Nu amprenta parerii mele s-a impus aici, ci parerea specialistilor. Deci, nu parerea mea va conta atat de mult pe cat v-ati imagina dvs, ci doar ce spun cei din grupul de lucru de la minister”, a mai precizat BANICIOIU.

CITESTE SI: BANICIOIU: Sensul proiectului privind VACCINAREA nu este acela DE A CONSTRANGE, ci de a INFORMA

El a atras atentia asupra faptului ca proiectul de lege va prevede si un calendar multianual foarte serios legat de aprovizionarea cu stocuri de vaccin, astfel incat Ministerul Sanatatii va putea fi tras la raspundere in cazul in care vor exista probleme in acest domeniu.

“Va fi stabilit un necesar foarte serios. Probleme de stocuri sunt la nivel european, sunt foarte putini producatori care asigura estul Europei si de aceea cred ca o astfel de lege va usura si din acest punct de vedere lucrurile”, a mentionat el.

CITESTE SI: MINISTERUL SANATATII: PARINTII CARE REFUZA VACCINAREA COPIILOR AR PUTEA FI SANCTIONATI. REACTIA LUI NICOLAE BANICIOIU

Ministrul a adaugat ca intalnirea de la grupul PSD se inscrie intr-un calendar de dezbateri publice asupra proiectului legii vaccinarii si ca vor fi acceptate dezabateri si cu alte grupuri parlamentare, dar si cu ONG-uri “care au o parere pertinenta, fie pro, fie contra”.

 Sursa foto: agerpres