Proiectul pentru amnistierea si gratierea detinutilor cu pedepse de pana la 6 ani a fost respins

Senatul a respins, miercuri, proiectul de lege pentru amnistierea si gratierea detinutilor cu pedepse de pana la 6 ani, transmite agentia Mediafax.

Propunerea legislativa a fost initiata de catre deputatul social-democrat Madalin Voicu si de Nicolae Paun, deputat reprezentant al minoritatilor nationale.

Initiativa legislativa a primit un raport de respingere din partea Comisiei juridice, pentru care au votat 86 de senatori, in vreme ce alti 12 senatori au fost impotriva respingerii actului normativ. La votul final, proiectul de lege a obtinut 84 de voturi “impotriva” si un vot “pentru”.

De precizat ca propunerea privind amnistierea si gratierea detinutilor cu pedepse de pana la 6 ani urmeaza sa fie supusa votului decizional in Camera Deputatilor.

Actul normativ prevede amnistirea infractiunilor care prevad o pedeapsa privativa de libertate de pana la 4 ani inclusiv sau amenda, precum si gratierea in intregime a pedepselor cu inchisoarea de pana la 6 ani inclusiv si a pedepselor cu amenda aplicate de instanta, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei inchisorii dispusa de instanta, mai transmite Mediafax.

Foto: RTV