Proiectul privind PENSIILE SPECIALE, RETRIMIS LA COMISII. UPDATE

Proiectul de lege ce vizeaza PENSIILE SPECIALE PENTRU PARLAMENTARI va fi discutat marti IN PLEN, dupa ce saptamana trecuta a primit avizul pozitiv al Comisiei de Statut, informeaza B1 TV.

UPDATE 13.15 Proiectul privind PENSIILE SPECIALE va fi retrimis la COMISIILE DE STATUT, au decis astazi 269 de alesi in PLENUL PARLAMENTULUI. Este a doua oara cand aceasta lege este retrimisa in comisii dupa ce presedintele KLAUS IOHANNIS o refuzase si o trimisese catre REEXAMINARE. 

STIRE INITIALA

Solicitarea presedintelui Klaus Iohannis privind REEXAMINAREA LEGII prin care se instituie indemnizatia speciala pentru parlamentari va face obiectul unei discutii in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, unde va putea fi votata sau va putea fi retrimisa la comisii.

Presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat ca legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor ar trebui „cantarita” mult mai bine si ca modificarile aduse documentului nu sunt “multumitoare”.

CITESTE SI: MODIFICARI LA LEGEA PENSIILOR SPECIALE: BENEFICIAZA DE INDEMNIZATIE PARLAMENTARII CU MINIMUM UN AN DE MANDAT

Astfel, parlamentarii ar incasa pensiile din momentul in care au decizii de pensionare in sistemul de stat, dar cuantumul a ramas acelasi. Una dintre modificarile aduse prevede ca pensia speciala nu poate fi incasata de deputati si senatori in paralel cu indemnizatia de parlamentar.

Membrii comisiei au mai stabilit ca parlamentarii care au fost condamnati pentru fapte de coruptie savarsite in calitate de parlamentar nu vor putea beneficia de aceste pensii speciale.

Sursa foto: Gandul