Proiectul Rosia Montana: Gabriel Resources ar putea apela la instanta, daca proiectul este respins

Proiectul Rosia Montana isca scandal dupa scandal. Dupa ce premierul Victor Ponta a cerut ca proiectul sa fie respins, compania canadiana responsabila cu potentiala exploatare in zona, Gabriel Resources, ia in calcul sa dea statul roman in judecata.

“Fara a lua in calcul ca Guvernul a aprobat proiectul de lege in sedinta din 27 august, iar sondajele recente arata sustinere in Romania pentru continuarea proiectului, pare ca Executivul a instituit proceduri de urgenta pentru a opri orice dezbatere in Parlament, notează Gabriel Resources intr-un comunicat preluat de Mediafax.

“Gabriel incearca sa obtina rapid confirmari privind declaratiile facute si clarificari asupra impactului asupra propunerii referitoare la avizarea proiectului Rosia Montana. Daca propunerea legislativa este respinsa, compania va evalua toate variantele de actiune disponibile, inclusiv notificarea formala a intentiei de a initia un litigiu ca urmare a multiplelor incalcari ale tratatelor internationale referitoare la investitii”, se mai arata in respectivul comunicat.

Sursa foto: jurnalul.ro