Proiectul “SANSE EGALE in comunitatea noastra”, la final

Hotelului Ibis de la Gara de Nord a gazduit joi conferinta de inchidere a proiectului “Sanse egale in comunitatea noastra”, derulat de Directia  Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, se arata intr-un comunicat remis vineri presei de Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, 212 persoane au absolvit cursurile si au primit certificate acreditate ANC. Dintre acestea 57 persoane sunt de etnie roma, 145 sunt persoane cu dizabilitati si zece sunt tineri peste 18 ani care au parasit sistemul de protectie al statului.

Cursurile au fost de lucrator in comert, mercantizor, legator manual, peisagist-floricultor, iar, dintre absolventi, 27 de persoane s-au angajat (25 persoane cu dizabilitati, doua persoane de etnie roma).

Citeste si: GHID pentru promovarea respectarii principiului EGALITATII DE SANSE, gen si nediscriminare

“La un an si jumatate de la lansare, proiectul a avut un impact favorabil, reusind sa sensibilizeze opinia publica cu privire la situatia ocuparii grupurilor vulnerabile, sa implice specialistii din domeniu, dar si angajatorii in actiuni concrete de integrare pe piata muncii a persoanelor defavorizate si sa ofere sanse reale de reintegrare socio-profesionala beneficiarilor sai directi, cu precadere persoane cu dizabilitati sau de etnie roma”, se spune in comunicat.

Citeste si: CURSURI GRATUITE DE CALIFICARE PROFESIONALA pentru tineri peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie al statulu

In cadrul conferintei, profesionistii, beneficiarii si oamenii de presa prezenti la eveniment au dezbatut problematica aparte a integrarii pe piata muncii a grupurilor vulnerabile din Romania. S-a subliniat nevoia imediata de intensificare a relatiei dintre asistentii sociali, persoanele apartinand grupurilor vulnerabile si angajatori, in prezent sesizandu-se lipsa comunicarii intre acestia, fiind necesara realizarea unei strategii de informare in randul potentialilor angajatori.

Proiectul s-a derulat in regiunea  Bucuresti-Ilfov, in perioada 1 octombrie 2013 – 31 martie 2015, si a avut o valoare totala de 1.402.018,96 lei din care finantarea nerambursabila este de 1.373.978,58 lei. Obiectivul general a fost stimularea integrarii pe piata muncii a 220 de persoane care apartin categoriilor sociale vulnerabile.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6