Proiectul SOCIALXCHANGE, bine primit de persoanele nevoiase

Un numar de 26 de persoane nevoiasi s-au prezentat la munca, in prima saptamana de la lansarea proiectului SOCIALXCHANGE, se arata intr-un comunicat remis luni presei de Primaria Sectorului 6.

Cei care au trecut pragul primului magazin social din Sectorul 6 au prestat servicii in folosul comunitatii si au plecat acasa cu mancare si alte produse necesare traiului zilnic.

“Greutatile vietii pot fi depasite cu optimism, aceste persoane au dovedit ca nu se plafoneaza si nu asteapta mila nimanui. Asa au spus oameni in floarea vastei, aflati intr-un impas financiar temporar. Si-au suflecat manecile si timp de doua ore au sapat, au greblat sau au curtatat pomii din gradina Centrului Domnita Balasa, precum si din alte locatii care aveau nevoie de curatenie sau gradinarit. Pentru munca prestata, fiecare a plecat spre magazinul SocialXChange cu puncte pe care le-a schimbat in produse alimentare, igienico-sanitare etc.”, se spune in comunicat.

Citeste si: ZECE FEMEI de SUCCES si-au impartasit EXPERIENTA DE VIATA

Mai mult, Tanti Lenuta, care s-a facut cunoscuta la lansarea magazinului, in urma promovarii seriozitatii si harniciei de care da dovada, a primit propuneri de angajare ca menajera la o persoana particulara, potrivit sursei citate.

“Exemple de genul acesta certifica faptul ca proiectul are un impact social puternic si pozitiv si demonstreaza ca fiecare poate lupta impotriva marginalizarii si excluziunii sociale”, mai spun reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Obiectivele proiectului urmaresc atat ameliorarea conditiilor de viata, reabilitarea persoanei asistata social in vederea minimizarii necesitatii accesarii de servicii sociale care presupun cheltuieli bugetare pe termen lung, cat si implicarea tuturor membrilor comunitatii in combaterea marginalizarii sociale si a salvarii resurselor comunitatii.

Citeste si: SOCIALXCHANGE, primul MAGAZIN SOCIAL din Sectorul 6

“Principiul este simplu, exista oameni care vor si pot dona diferite produse (obiecte,  alimente etc.) si exista oameni care nu-si permit sa achizitioneze bunuri de care au nevoie, dar vor sa munceasca pentru ele. Atat donatia, cat si munca se transforma in puncte (nu bani), iar cei care acumuleaza puncte, au acces la produsele existente in incinta magazinului SocialXChange sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 (salinoterapie, animatie, cursuri pentru copii de sah, informatica, dansuri etc). De asemenea, incurajam persoanele juridice sau firmele care doresc sa sprijine acesta initiativa prin donatii pentru a stimula dezvoltarea resurselor umane si promovarea ocuparii fortei de munca, care sa permita accesul beneficiarilor nostri un nivel decent de viata”, se mai spune in comunicat.

Mai multe informatii despre proiect pot fi obtinute de pe site-ul www.socialxchange.ro si la adresele de e-mail office@dgaspc6.com si office@socialxchange.ro.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6