PROMISIUNEA lui KLAUS IOHANNIS, inainte de a fi ales PRESEDINTE al Romaniei. FOTO in articol

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, ANIVERSARE, PNL, INFIINTARE, 140 ANI

Invitat inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale la o editie a emisiunii “Dupa 20 de ani” care a fost difuzata doar online, pe site-ul stirileprotv.ro, KLAUS IOHANNIS a fost rugat de jurnalistul Cristian Leonte sa scrie pe o hartie o PROMISIUNE importanta pentru Romania, care a fost dezvaluita duminica, cu ocazia transmiterii interviului si pe postul Pro TV.

PROMISIUNEA asumata de KLAUS IOHANNIS pe 28 octombrie, inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, a fost sa aiba in vedere intotdeauna, in orice situatie, “interesul Romaniei”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Nu vreau sa fiu un PRESEDINTE intr-un TURN de FILDES. UPDATE

Iata PROMISIUNEA scrisa personal de KLAUS IOHANNIS:

KLAUS IOHANNIS a mai declarat la emisiune ca nu vrea sa fie un presedinte “singur intr-un turn de fildes”. De asemenea, KLAUS IOHANNIS a afirmat ca va fi un presedinte “vicionar” si merge la Cotroceni pentru a face politica Romaniei. “In trecutul meu nu am nimic de ascuns, in viitorul meu voi face ceea ce va rezulta din vot. Nu inseamna ca merg la Cotroceni ca sa fac politica partidelor mele, eu merg sa fac politica Romaniei. Eu sunt un presedinte liber, iar altii din pacate se pare ca sunt manevrati din umbra. Nu putem sa nu observam ca cel mai important contracandidat domnul Ponta a fost impinsa de propriul partid sa candideze”, a spus KLAUS IOHANNIS.

 KLAUS IOHANNIS a mai aratat ca este nevoie de mai multa aplecare asupra problemelor. “Trebuie mai multa aplecare asupra problemelor si mai multe solutii. Vom avea cu totul alta abordare in ce priveste intreaga viziune asupra Romaniei. Vom avea ceea ce eu am numit Romania lucrului bine facut”, a spus KLAUS IOHANNIS.

“Lumea isi imagineaza ca presedintele poate face doar ce scrie in Constitutie. Presedintele poate mult mai mult pentru ca presedintele este ales de oameni”, a mai declarat KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: NU VOI ACCEPTA proiecte de exploatare a resurselor naturale ale Romaniei FARA DEZBATERE

KLAUS IOHANNIS a vorbit si despre necesitatea schimbarii Guvernului actual. “Este nevoie de o schimbare de Guvern, pentru ca Guvernul pe care il avem acum este pur si simplu ineficient. Este clar ca nu este suficient sa-mi doresc sa avem alt Guvern. Dupa pararea mea, cel tarziu in 2016, dupa alegerile parlamentare, va fi partidul meu la guvernare. In anul 2015 este foarte posibil sa avem o schimbare a raporturilor in Parlament. Se schimba raportul puterilor. Este posibil ca in 2015 sa ajungem la alta majoritate in Parlament. Formatiunile din Parlament isi pot schimba optiunile”, a declarat KLAUS IOHANNIS.

Presedintele ales a mai spus ca, dupa ce va castiga alegerile prezidentiale, vor veni multi parlamentari in PNL.

“Acum ne concentram total pe campania pentru prezidentiale. Dupa aceea, imediat, voi veni eu daca doriti, mai bine cineva care reprezinta partidul, sa vedem cati parlamentari din orice formatiune vor dori sa vina de partea noastra. Sunt impotriva migratiei politice, iar acest lucru nu va fi incurajat de nimeni. Ba chiar vreau sa ma inteleg cu partidele politice dupa alegeri sa schimbam legea migratiei. Daca vom avea un Parlament mai mic si mai competent, atunci aceste migratii vor disparea. Toata lumea este de acord ca Parlamentul pe care il avem acum, cu aproape 600 de parlamentari, este mult prea mare. Se vede ca nu functioneaza, sunt prea multi”, a declarat KLAUS IOHANNIS.

Potrivit lui KLAUS IOHANNIS, cel mai important lucru este educatia. “Recunosc ca lucrul cel mai important este educatia, pentru ca numai prin educatie putem schimba in profunzime societatea”, a spus KLAUS IOHANNIS.

“Noi am avut in istoria noastra recenta tot felul de discutii publice, cum a fost pactul public pentru educatie. Dar niciuna nu a dus la un rezultat palpabil. Oare de ce? Explicatia este simpla. In toate situatiile politicanul a fost mai important decat solutia. Daca schimbam abordarea si bagam in prim plan domeniul, abia atunci avem sansa sa scoatem ambitia politica”, a mai declarat KLAUS IOHANNIS.

Acesta a subliniat si necesitatea consensului politic. “Aceste lucruri nu pot fi rezolvate decat prin consens politic, iar rolul meu, rolul presedintelui este foarte clar. Sa introduce in dezbaterea publica aceste teme. Aceasta discutie publica trebuie sa se termine cu un lucru foarte valoros: consens politic. Aduceti-va aminte de cele doua reusite ale politicii romanesti: integrarea in NATO si integrarea in structurile europene”, a spus KLAUS IOHANNIS.

Presedintele ales a mai aratat ca Romania are nevoie de investitii in industrie pentru a se dezvolta. “Romania va creste prin investitii in industrie. Altfel nu vom putea creste nivelul veniturilor. Ii cunosc bine pe romani. Romania are capacitea sa devina o mare exportatoare de tehnologie si know-how. Avem resursa umana, in Romania este disponibila. Uitati-va la romanii care performeaza in alte tari, de ce n-ar fi posibil si la noi acasa?”, a spus KLAUS IOHANNIS.

De asemenea, KLAUS IOHANNIS a apreciat ca pentru a fi obtinute rezultate semnificative este nevoie de o perioada mai mare de timp. “Cand am inceput discutiile in partid le-am spus colegilor ca vreau sa ma implic, ca intru in cursa pentru presedintie, dar ca nu pe termen scurt. Intr-un deceniu putem sa avem rezultate semnificative. Majoritatea lucrurilor in Romania pot fi reparate. Nu este suficient un mandat pentru ca niciuna din marile probleme nu se rezolva pe termen scurt. In anumite domenii, interesul national este bine definit”, a declarant KLAUS IOHANNIS.