PROPAGANDA RUSA: ARMATA ROMANA este gata sa intervina in REPUBLICA MOLDOVA

Postul public de televiziune Pervii Kanal din Rusia a transmis duminica seara ca „in baza unor documente adoptate in urma cu cativa ani, in caz de dezordini, in Republica Moldova vor fi introduse armata romana şi administratia romaneasca şi asta va fi sfarşitul independentei Moldovei pentru totdeauna”, relateaza Adevarul.

Guvernul de la Chişinau au negat inca o data existenta unor astfel de acorduri, catalogand informatia drept „falsa” şi „speculatii ieftine”. Aparatul rus de propaganda s-a repus in functiune la capacitate maxima odata cu izbucnirea protestelor anticoruptie declanşate saptamana trecuta la Chişinau, ca urmare a investirii guvernului condus de liberal-democratul Pavel Filip. Postul de televiziune Pervii Kanal a difuzat duminica seara un reportaj de la protestele care continua la Chişinau, adaugand ca, in cazul unei destabilizari, structurile de forta ale statului roman sunt pregatite sa intervina.

„Toate partidele de opozitie insista ca protestul este paşnic, in Europa deja ne-am integrat, de aceea putem insista numai pe una: ca autoritatile noastre sa mediteze şi sa salveze tara, in caz contrar, potrivit unor documente adoptate in urma cu cativa ani, in caz de dezordini, in Moldova vor fi introduse armata romana şi administratia romaneasca şi asta va fi sfarşitul independentei Moldovei pentru totdeauna”, spune prezentatoarea Pervii Kanal, potrivit Asociatia Presei Independente din Republica Moldova.

CITESTE SI: FILIP: NOUL GUVERN AL R. MOLDOVA – ULTIMA SANSA PENTRU ACTUALA CLASA POLITICA

Informatia a fost preluata de portalul Terra.md şi a acuzat presa din Republica Moldova ca a cenzurat acest reportaj. Mai exact, drepturile de a retransmite continutul Pervii Kanal sunt detinute in Moldova de postul local Prime. Postul Prime apartine lui Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedinte Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, partidul din care face parte şi noul premier Pavel Filip. Plahotniuc a fost nominalizat de doua ori de o majoritate parlamentara pentru preluarea functiei de prim-ministru, insa preşedintele Nicolae Timofti a refuzat numirea acestui invocand problemele de integritate ale candidatului.

Informatia publicata de site-ul Terra.md a fost preluata ulterior de mai multe portaluri din Republica Moldova, scrie api.md. Luni, site-ul Tiras.ru, domeniu care apartine activistului transnistrean Roman Konoplev. „Romania e gata in orice moment sa introduca carabinierii sai in Moldova. Pentru aceasta, aşteapta doar un pretext convenabil (…). Conform unor acorduri interguvernamentale, Romania are dreptul sa intre cu structurile sale de forta in Moldova pentru mentinerea «ordinii constitutionale»”, se arata in ştirea publicata pe Tiras.ru.

Sursa foto: Adevarul