Proprietarii Cathedral Plaza vor sa cada la intelegere cu Arhiepiscopia Catolica

Millenium Building Development, proprietarul Cathedral Plaza, considera ca situatia cladirii, pentru care exista decizie de demolare, poate fi rezolvata amiabil si isi exprima speranta ca PMB va emite o noua autorizatie, precizand ca desfiintarea constructiei ar produce daune de 70 de mil.euro.

“Millennium Building Development precizeaza ca aceasta cladire indeplineste cele mai inalte standarde de calitate si siguranta in constructii. Cladirea este indubitabil legala, autorizatia de constructie fiind emisa de catre Primaria Sectorului 1, cu respectarea tuturor prevederilor legale, si fiind valabila pe toata durata constructiei. Precizam ca decizia de anulare a autorizatiei, la zece zile dupa ce a avut loc receptia cladirii, s-a luat pe motive de necompetenta a emitentului. Instanta a afirmat ca autorizatia trebuia emisa de Consiliul General al Municipiului Bucuresti si nu de Primaria Sectorului 1, desi Consiliul General a recunoscut ca nu a emis niciodata autorizatii de constructie si nici nu are in structura personal calificat in acest sens”, afirma compania intr-un comunicat.

Totodata, Millenium Building Development sustine ca, pe parcursul lucrarilor de constructie, au fost luate masuri deosebite pentru protejarea monumentului aflat in vecinatate, Catedrala Romano-Catolica.

sursa foto: libertatea.ro