Proprietarii din SECTORUL 6 au obligatia de a indeparta turturii de pe acoperisuri

Ca urmare a ninsorii din weekend si a gerului din aceasta perioada, turturii formati la nivelul acoperisurilor reprezinta un real pericol pentru pietoni, astfel ca se impune inlaturarea acestora in timp util pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

Potrivit HCGMB nr. 120/2010, persoanele fizice si juridice au obligatia ca, pe timp de iarna, sa indeparteze turturii de gheata formati la nivelul acoperisului imobilului, sa curete – in maxim 24 de ore dupa incetarea ninsorii – zapada depusa si gheata formata pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau unde isi desfasoara activitatea, a sediilor de firma, a curtilor sau terenurilor detinute, astfel incat traficul pietonal sa se desfasoare in conditii normale. La imobilele in care, la parter, functioneaza societati comerciale sau prestatori de servicii, obligatiile mentionate revin acestor unitati pe timpul functionarii lor.

Ignorarea acestor prevederi de catre persoanele fizice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice, amenzile se incadreaza intre 500 lei si 2.000 lei.

“Inca din aceasta dimineata, agentii din cadrul Directiei Generale de Politie Locala SECTOR 6 au demarat actiunile de verificare si modul in care persoanele fizice si juridice au respectat masurile impuse. In cazul nerespectarii acestora, inspectorii vor aplica sanctiunile legale”, a declarat primarul RARES MANESCU.

Sursa foto: primarie6