Proprietarul cladirii CATHEDRAL PLAZA va face PLANGERE PENALA impotriva arhiepiscopului IOAN ROBU

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, proprietarul cladirii CATHEDRAL PLAZA, a anuntat luni printr-un comunicat de presa ca va cere daune si va face PLANGERE PENALA impotriva arhiepiscopului IOAN ROBU si a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti (ARCB), care l-a reclamat la DNA, pe motiv ca plangerile sunt calomnioase si ii prejudiciaza imaginea.

“In calitatea mea de actual proprietar al cladirii Cathedral Plaza, calitate pe care am recunoscut-o public dupa achizitionarea in iulie 2012 a participatiilor societatii ce detine compania Millennium Building Development (MBD), ma vad nevoit sa iau atitudine impotriva unor abuzuri imposibil de explicat pentru rationamentul unui om onest si de o perfecta buna credinta”, se spune in comunicat, potrivit ziare.com.

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) a anuntat vineri ca a depus la Directia Nationala Anticoruptie o plangere penala impotriva primarului general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a oamenilor de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas, cat si a unor angajati ai Primariei Capitalei.

Citeste si: PMB: Procedurile referitoare la CATHEDRAL PLAZA se desfasoara in conformitate cu PREVEDERILE LEGALE

SORIN OPRESCU si cei doi oameni de afaceri sunt acuzati de apartenenta la un grup infractional organizat, iar functionarii publici sunt acuzati si de abuz in serviciu, pentru “refuzul de a pune in executare hotararea judecatoreasca de desfiintare a cladirii ilegale Cathedral Plaza si de a proceda la demolarea imediata a acesteia si la refacerea parcului public existent anterior”.

Omul de afaceri acuza ARCB de presiune asupra judecatorilor prin folosirea canalelor mediatice, inaintea unor termene de judecata importante (pe data de 1 aprilie 2015 va avea loc o noua infatisare la Tribunalul Bucuresti, acolo unde se discuta posibila regularizare a situatiei cladirii).

“Este fara indoiala expresia unui abuz nefiresc care are ca finalitate directa obstructionarea justitiei. Este modul de actiune al arhiepiscopului Ioan Robu, care urmareste atingerea intereselor private prin santaj, teroare, amenintare si plangeri calomnioase”, adauga omul de afaceri elen, unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari din Romania.

Citeste si: SORIN OPRESCU are o PLANGERE PENALA la DNA pentru constituire de GRUP INFRACTIONAL

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a declarat, intr-un comunicat de presa, ca procedurile referitoare la CATHEDRAL PLAZA se desfasoara in conformitate cu prevederile legale, iar afirmatiile ARCB sunt nejustificate si denigratoare.

Curtea de Apel Ploiesti a decis irevocabil, in 23 ianuarie 2013, demolarea imobilului Cathedral Plaza si readucerea terenului pe care a fost edificata aceasta constructie la destinatia initiala, aceea de parc. Curtea a mentinut astfel sentinta din 26 iunie 2012 pronuntata de Tribunalul Dambovita.

Sursa foto: wall-street.ro