PROPUNERE legislativa privind INTERZICEREA minorilor in cluburi, dupa ce si-a gasit FIICA intr-un BAR

Accesul tinerilor in baruri sau cluburi se va face numai pe baza buletinului, daca un proiect de lege care este acum la Senat va fi adoptat. Un senator liberal, cel care a initiat legea, vrea ca minorii sa poata intra in baruri si cluburi doar insotiti de parinti sau tutore. Deocamdata, proiectul a trecut de Comisia Juridica din Senat, informeaza Digi 24. 

Senatorul PNL Sebastian Grapa s-a gandit ca este nevoie de o lege prin care minorilor sa le fie interzis accesul in cluburi dupa ce si-a gasit fiica intr-un bar.

„Fata mea, care este in ultimul an de liceu, are o gascuța de colegi, de tineri, si i-am gasit de cateva ori intr-o crasma, intr-o bodega ordinara, unde consumau cu incuviințarea acelui care vindea atat alcool cat si tutun. L-am intrebat de ce le-a dat voie, mi-a raspuns pe un ton asa: “Mai, vrei sa iți educ eu copilul?” Deci asta e atitudinea celor care se gandesc sa castige bani”, a argumentat Sebastian Grapa, senator PNL.

CITESTE SI: RAPORT DE RESPINGERE LA PROPUNEREA CA JOCURILE DE NOROC DE TIP SLOT MACHINE SA FIE LEGALE DOAR IN CAZINOURI SI AGENTII LOTO

 Parlamentarul a gasit si o solutie pentru ca tinerii sa se poate distra totusi in cluburi.

Actul normativ mai prevede ca patronii care detin localuri trebuie sa verifice varsta celor care le trec pragul. Deocamdata, proiectul a primit avizul favorabil al Comisiei Juridice a Senatului.

E obligația noastra sa cream un cadru legislativ care sa ii protejeze. Varsta e o vulnerabilitate la un moment dat, sunt supusi unor provocari”, a declarat Catalin Boboc, presedintele Comisiei juridice din Senat.

Proiectul va deveni lege dupa ce va trece de Camera Deputatilor, for decizional.

Potrivit unul studiu publicat anul trecut de Ministerul Tineretului, 18% dintre cei care au recunoscut ca beau alcool au pana in 18 ani, iar 19% dintre tinerii care au participat la sondaj au declarat ca au inceput sa fumeze la varsta de 16 ani.

 Sursa foto www.tripadvisor.co.uk