Propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi la Transporturi a ajuns la Cotroceni

numire-ovidiu-silaghi-ministerul-transporturilor

Propunerea PNL de numire a lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor a ajuns, luni dimineata, la Palatul Cotroceni, pentru a fi validata sau nu de presedintele Traian Basescu.

Si asta dupa ce premierul Victor Ponta a semnat, in weekend-ul trecut, propunerea de numire a lui Silaghi in functia de ministru al Transporturilor, in locul lui Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul Transformatorul.

Pana ce presedintele Basescu va decide daca accepta sau nu propunerea primita de la premier, Victor Ponta va asigura interimatul la Ministerul Transporturilor, potrivit unui document semnat la data de 12 iulie, chiar in ziua in care detinatorul Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare.

Propunerea ca Silaghi sa fie numit la Ministerul Transporturilor a fost discutata, sambata, de liderul PNL Crin Antonescu si presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni. Seful statului ar fi spus, potrivit declaratiei lui Antonescu, ca nu va semna curand decretul de numire a unui nou ministru, preferand ca Victor Ponta, in calitate de interimar, sa isi asume responsabilitatea pentru privatizarea CFR Marfa.

Interimatul premierului Victor Ponta la Ministerul Transporturilor poate dura 45 de zile, asadar presedintele poate amana o decizie cu privire la Ovidiu Silaghi inca 35 de zile. Basescu poate refuza nominalizarea acestuia, dar motivat, dupa care va fi nevoit sa numeasca orice alta propunere ar face USL.