PROTECTIA CONSUMATORILOR: Legea de INTERZICERE DE ACTIVITATI in sali care NECESITA CONSOLIDARE este BUNA

Presedintele Asociatiei Nationale pentru PROTECTIA CONSUMATORILOR si Promovarea Programelor si Strategiilor, SORIN MIERLEA, a declarat, vineri, ca LEGEA DE INTERZICERE A ORGANIZARII DE ACTIVITATI care presupun aglomerari de persoane in SALI CU RISC SEISMIC este BUNA si reprezinta o NORMALIZARE.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente care prevede ca “se interzic organizarea si desfasurarea de activitati permanente si/sau temporare in spatiile prevazute la art. 2 alin. (5) lit. a) si altele asemenea, care implica aglomerari de persoane, pana la finalizarea lucrarilor de interventie realizate in scopul cresterii nivelului de siguranta la actiuni seismice a constructiei existente”.

“Cred ca este o lege buna. (…) Consider ca este o normalizare si o europenizare a acestor tipuri de activitati”, a spus Sorin Mierlea, cu prilejul unei conferinte a asociatiilor de proprietari.

CITESTE SI: IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA CE INTERZICE PREZENTA DE BARURI, MAGAZINE, TEATRE IN CLADIRI CU RISC SEISMIC

Potrivit acestuia, daca “va fi lege pentru toti” centrul vechi din Capitala aproape se va inchide.

“Tot ce inseamna partea veche a orasului din punct de vedere al activitatilor comerciale se va inchide pana cand vor fi reabilitate si astfel vom avea probabil cladiri mai frumoase, mai bune si, in primul rand, mai sigure pentru cetatean, fiindca nu vreau sa merg nici la teatru, nici la restaurant, nu vreau sa imi trimit copilul nici la scoala, nici intr-un club si sa ma trezesc ca ma duc sa il recunosc la morga. Din aceasta perspectiva, cred ca este o obligatie sa intelegem ca respectarea legii trebuie sa fie pentru toti”, a spus Mierlea.

La randul sau, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuta, si-a exprimat aprecierea pentru legea de interzicere de activitati in sali ce necesita lucrari de consolidare.

CITESTE SI: RESTAURANTELE, CLUBURILE SI BARURILE DIN CENTRUL VECHI CARE SE VOR INCHIDE, CONFORM NOII LEGI

“Este foarte bine, trebuia sa fie de la inceput asa, dar, odata cu consolidarea acesta in legatura cu care ne lamentam, poate ne apucam si o si facem si aici este in egala masura vina proprietarilor, dar si a autoritatilor care ani de zile au fost prost organizate”, a declarat Mereuta.

“Toate cele 372 de cladiri expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic necesita interventie pentru reducerea riscului seismic, dar cu finantare din alocatii de la bugetul de stat numai cele 187 cu pericol de prabusire. Dintre aceste 187 de cladiri, asociatiile de proprietari de locuinte din 65 de imobile au depus solicitari pentru luare in evidente si includere in programe de actiuni”, informa Primaria Capitalei, in decembrie 2014.

Sursa foto: b365