Protest ACL fata de ordonanta alesilor. Iohannis: Ordonanta e o bataie de joc la adresa alegatorilor – UPDATE

Opozitia s-a reunit, joi dimineata, in fata Guvernului, in cadrul unei actiuni de protest fata de ordonanta privind migrarea primarilor la alt partid. La actiune participa Klaus Iohannis, Vasile Blaga si Catalin Predoiu membri ai ACL, dar si simpatizanti.

UPDATE ora 10.50: Vasile Blaga: “PSD functioneaza ca o caracatita care vrea sa puna mana pe toate institutiile statului. Asa functioneaza el. Ponta sta putin in Palatul Victoria. Nu guverneaza, teleguverneaza. Dar realitatile economice il omoara”.

UPDATE ora 10.42: Guvernul a anuntat ca are pe agenda sedintei de azi ordonanta care permite migrarea primarilor la un alt partid.

Citeste si: ACL VA ACTIONA IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI VA CERE SESIZAREA CURTII CONSTITUTIONALE

UPDATE ora 10.41: Dupa declaratii, Klaus Iohannis a plecat de la protest. Vasile Blaga si Catalin Predoiu au ramas la miting in primul rind, pe ecranul video ruleaza un film cu Victor Ponta.

UPDATE ora 10.40: La protest este proiectat un film in care se vorbeste despre baronii locali. In acest moment a luat cuvantul Catalin Predoiu. 

UPDATE ora 10.35: “Este o eroare mare pentru stabilitatea tarii, suntem total impotriva, incercam sa atragem atentia in ultimul moment sa renunte la aceasta initiativa, gandita doar pentru PSD, sa creeze avantaje PSD-ului. Daca aratam romanilor de ce nu este bine sa legalizam traseismul, exista o sansa ca si Guvernul sa se mai gandeasca. Discutand cu primarii, aflu de noi cazuri unde se fac presiuni. Traseismul este un real pericol pentru stabilitatea administratiei locale. Oamenii au ales primari pe criterii politice, iar legalizarea traseismului este indreptata nu doar impotriva primarilor, ci si a alegatorului. E o bataie de joc”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: DOCUMENT. Ce prevede OUG pentru reglementarea unor masuri privind functionarea administratiei publice locale

 

Protectul este autorizat de Primaria Capitalei pana la ora 12.00. Protestatarii au instalat in fata Guvernului un ecran pe care scrie “PSD furtul alegerilor partea I”.

A luat cuvantul Sorin Rosca Stanescu, Andreea Vas, Ludovic Orban. La protest sunt prezenti Dan Motreanu, Rares Manescu, Razvan Mironescu, Daniel Gheorghe, Florin Alexe, Teodor Atanasiu, precum si liderii PNL si PDL.