Peste 1000 de persoane cu CREDITE in FRANCI ELVETIENI au protestestat in PIATA VICTORIEI. Luni vor depune un MEMORIU la Guvern. UPDATE

Grupul Clientilor cu Credite in FRANCI ELVETIENI (G.C.C.C.) organizeaza, duminica, intre orele 15,30-18,30, in PIATA VICTORIEI, un MITING prin care protesteaza fata de atitudinea clasei politice si a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in problema CREDITELOR acordate in aceasta moneda, informeaza Agerpres.

UPDATE 19:13: Protestul celor peste 1.000 de persoane, clienti cu credite in franci elvetieni, organizat duminica in Piata Victoriei, s-a incheiat fara incidente, iar urmatoarea etapa anuntata de catre reprezentantii Grupului Clientilor cu Credite in CHF /GCCC/ este depunerea la Guvern a unui Memoriu, in cursul zilei de luni, 15 iunie.

UPDATE 17:30: Peste 1.000 de persoane, clienti cu credite in franci elvetieni contractate in bancile comerciale din Romania, protesteaza, la aceasta ora, in Piata Victoriei si solicita autoritatilor adoptarea Legii conversiei pentru acordarea de facilitati si discounturi celor imprumutati.

‘Din 15 ianuarie, am incercat, pe cai amiabile, legale, normale, sa discutam si sa ne spunem ofurile, dorintele de a avea o viata normala si linistita. Am incercat inclusiv negocierile cu bancile. Suntem si in acest moment in negocieri cu bancile si incercam sa rezolvam tot pe cale amiabila, pentru ca asa nu se mai poate. Am ajuns intr-un impas din care nu mai putem sa scapam. Avem nevoie de Legea conversiei, avem nevoie de o viata linistita si vrem ca bancherii vinovati sa fie cercetati pentru ceea ce au facut. Trebuie sa inteleaga si Parlamentul si Guvernul Romanei ca Legea conversiei este singura varianta. Vrem sa avem o viata linistita si sa impartim povara cu bancile, dar care nu sunt dispuse sa-si asume aceasta responsabilitate. Singurii care pot face ceva sunt parlamentarii nostri, pusi acolo de noi in sprijinul cetatenilor, si nu al bancilor’, a afirmat, duminica, Catalin Voivozeanu, membru al Grupului Clientilor cu Credite in CHF /GCCC/.

La randul sau, Daniel Teodorescu, un alt membru al GCCC, a subliniat ca membrii Grupului pe care il reprezinta au asteptat, in ultimele luni, un semn “cat de mic” din partea autoritatilor.

‘Am asteptat un semn, cat de mic, de la cetateanul de la Cotroceni. Am asteptat o lege care sa ne ajute pe toti, dar din nou doar declaratii populiste. Cand justitia da sentinte diferite in aceleasi cauze, exista un singur numitor comun: cei care instrumenteaza, judecatori si procurori, sunt cumparati sau nu?’, a mentionat Teodorescu.

‘Au trecut 5 luni de cand explozia cursului de schimb leu-franc a scos, inca o data, la iveala faptul ca sistemul bancar a lansat pe piata un produs toxic din dorinta de a acumula profit maxim de pe urma cetatenilor, in ciuda riscurilor pe care acest produs le presupunea. Desi riscurile au fost cunoscute de catre institutiile bancare si BNR, desi sunt vinovate de dezinformarea in masa a clientilor, bancile sunt in continuare protejate de asumarea oricarei responsabilitati, timp in care client, ii suporta toate costurile lacomiei sistemului bancar: dobanzi majorate, rate dublate de evolutia agresiva a cursului valutar, comisioane abuzive de risc valutar sau de administrare’, noteaza organizatorii PROTESTULUI, intr-un comunicat de presa.

CITESTE SI: Ministerul Finantelor si bancile cauta o SOLUTIE NOUA in privinta CREDITELOR IN FRANCI ELVETIENI 

La finele lunii ianuarie 2015, peste 700 de oameni s-au adunat in Piata Constitutiei din Capitala pentru a cere conversia in lei a creditelor in valuta, acestia scandand lozinci impotriva Bancii Nationale si a bancilor comerciale.

Sursa foto: adevarul.ro