PROTEST al POSTASILOR in PIATA VICTORIEI din CAPITALA. REVENDICARILE SINDICALISTILOR

Circa 3.500 de lucratori postali din toata tara protesteaza sambata in fata Guvernului pentru cresterea salariilor si asigurarea unor conditii decente de munca, informeaza televiziunile de stiri.

Postasii au pancarte cu urmatoarele mesaje: „Respectati contractul colectiv de munca”, „Nu calcati pe salariile noastre. Tundeti-le pe ale voastre”, „Vrem salarii decente”. De asemenea, protestatarii fluiera din vuvuzele si scandeaza: „Hotii”.

O delegatie a sindicalistilor din Posta Romana discuta la sediul Ministerului Comunicatiilor cu ministrul Marius Bostan, secretarul de stat Radu Dorcioman, precum si cu vice-premierul Costin Borc pe marginea listei de revendicari a postasilor, a informat ministerul.

Principalele revendicari ale lucratorilor postali din Romania vizeaza cresterea veniturilor salariatilor, asigurarea conditiilor de munca decente la locurile de munca, acordarea efectiva a concediilor de odihna, agentilor postali, compensarea, de catre statul roman, a cheltuielilor efectuate de Posta Romana pentru furnizarea serviciului universal, obligatie impusa Postei prin decizia ANCOM, anularea datoriilor Postei Romane provenite din amenzile aplicate de Consiliul Concurentei precum si incetarea impunerii, de catre conducerea CNPR, a efectuarii de munca neplatita, la ordin, de catre ‘talpa postei” (factori, agenti, manuitori de valori, soferi, oficiante, diriginti)

Postasii vor protesta sambata in Piata Victoriei din Bucuresti, revendicand cresterea veniturilor salariatilor si asigurarea unor conditii decente de munca. Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) are peste 20.000 de membri, dintre cei circa 26.000 de angajati din Posta Romana.

Vom reveni.

Sursa foto: realitatea