Sindicalistii din ADMINISTRATIA PUBLICA au PROTESTAT in fata GUVERNULUI. UPDATE

Peste 700 de membri ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Locala PROTESTEAZA miercuri, de la ora 11.00, in fata sediului Guvernului, solicitand autoritatilor majorarea cu 10 la suta a fondului de salarii alocat administratiei publice.

UPDATE 13.59: Cei peste 700 de membri ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Locala, care au protestat miercuri, de la ora 11.00, in fata sediului Guvernului, au incheiat la ora 13,00 actiunea revendicativa, fara sa se inregistreze niciun fel de incidente, potrivit Agerpres.

Protestatarii fluiera din vuvuzele, agita pancarte pe care se poate citi: “Nu vrem imunitate pentru hotii din palate!”, “Vrem bonuri de masa — norma de hrana!”, “Ne-am saturat de promisiuni!” si scandeaza lozinci precum: “Hotii!”, “Rusine, rusine, rusine sa va fie!” sau “Jos Guvernul!”.

“Suntem niste profesionisti care ne facem treaba, dar ei (guvernantii — n. r.) nu ne pretuiesc. Guvernantii stiu doar sa spuna ca am avut crestere economica, insa munca de jos noi o facem, pe salarii de mizerie. Am avut discutii cu ministrii Economiei, Finantelor si cu ministrul Muncii, in urma carora ni s-a comunicat faptul ca a fost constituit un grup de lucru care sa reconsidere Legea salarizarii. Din pacate, pana acum n-am vazut scris nimic concret pe aceasta tema. Trebuie sa luam atitudine, deoarece nu mai putem lucra in aceste conditii!”, a declarat presedintele Confederatiei Sindicale “Sed Lex”, VASILE MARICA.

Citeste si: FUNCTIONARII PUBLICI continua PROTESTUL in Piata Victoriei

Potrivit acestuia, sindicalistii cer sa fie aplicate dispozitiile Legii nr. 71/2015 pentru toti functionarii publici, indiferent de institutia in care lucreaza, respectiv inlaturarea diferentelor aparute in salarizarea functionarilor publici care ocupa functii publice de acelasi nivel.

“Urmatoarea actiune de protest este programata pentru luna iunie, cand vom declansa greva generala. Data exacta a grevei generale va fi comunicata in timp util, astfel incat cetatenii sa fie informati cu privire la programul actiunilor greviste. Acest program presupune inchiderea totala a peste 80% din institutiile publice”, a mai spus VASILE MARICA.

Citeste si: FUNCTIONARII publici PROTESTEAZA in Piata Victoriei

Conform calendarului de PROTESTE, actiunea revendicativa se va incheia la ora 13.00.

Sursa foto: realitatea.net