PROTEST al studentilor Universitatii din Bucuresti

Aproximativ 300 de studenti ai Universitatii din Bucuresti, membri si simpatizanti ai Societatii Studentilor Universitatii din Bucuresti (SSUB), au PROTESTAT duminica impotriva conducerii institutiei de invatamant superior si “dezinteresului” acesteia fata de studenti, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei.

Membrii SSUB au alcatuit o lista de revendicari pe care o vor transmite Senatului UB luni si in care se gasesc majoritatea problemelor pe care studentii le au in cadrul facultatilor sau caminelor.

Citeste si: PROTEST in fata Primariei Capitalei pe tema furnizarii CALDURII si APEI CALDE, organizat de ACL Bucuresti

Potrivit sursei citate, printre problemele cu care studentii se confrunta zi de zi se numara internetul scump, oficiile prost dotate, camerele ocupate clandestin de studenti ai altor universitati sau persoane straine fara nicio legatura cu mediul universitar si administratorii corupti, precum si lipsa masinilor de spalat, a apei calde in unele camine in anumite perioade (Grozavesti A, B si D) si a usilor de la dusuri. De asemenea, studentii reclama faptul ca in majoritatea caminelor din Grozavesti sunt gandaci si soareci pe hol sau chiar in camera, iar salile sunt mult prea mici pentru studenti. Totodata, studentii spune ca unele sali sunt date in uz pentru unor ONG-uri prin contracte fara licitatie, iar unele bai ale facultatilor nu au in dotare nici macar strictul igienic necesar: sapun lichid si hartie igienica.

Citeste si: Pilotii TAROM se pregatesc de noi PROTESTE: declanseaza conflictul de munca

“Bugetul UB invarte cifre de ordinul milioanelor de euro, pentru camine Universitatea aloca aproape doua milioane, iar noi ne intrebam, pe buna dreptate, unde se duc? Gandaci, soareci, sobolani… La Facultatea de Drept exista un adapost clandestin pentru caini, si ne intrebam si aici daca nu cumva sunt hraniti din banii studentilor acesti caini. Taxele sunt mult prea mari pentru o universitate de stat care se joaca pur si simplu cu peste 70 de milioane de euro. Sunt orase in Romania unde acest buget este un vis. Daca vrei bani de la studenti si transformi universitatea in corporatie, macar sa oferi conditii tuturor, nu sa-ti faci sediu pentru rectorat. Data viitoare, vom ocupa rectoratul cu 2.000-3.000 de studenti”, a declarant George Velcea, presedintele SSUB.

Acesta va depune saptamana viitoare la Parchet un denunt privind “multiplele nereguli” de la Universitatea din Bucuresti si “proasta gestionare” a fondurilor de catre rectorat, potrivit sursei citate.

Sursa foto: facebook.com