PROTEST al TRANSPORTATORILOR si reprezentantilor service-urilor in fata Parlamentului si la sediul ASF

Aproximativ 350 de TRANSPORTATORI, soferi si reprezentanti ai service-urilor auto au PROTESTAT miercuri, de la ora 10.15, in fata Palatului Parlamentului, cerand demiterea presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), MISU NEGRITOIU, si legiferarea de urgenta a Corpului Expertilor si Evaluatorilor Tehnici Independenti (CEETAR).

Actiunea de protest din fata Palatului Parlamentului continua la sediul Autoritatii de Supraveghere Financiara incepand cu ora 12.00.

Printre revendicari se numara si abrogarea normei recent adoptate de ASF privind reclamatiile, precum si abrogarea Normei RCA care reduce valoarea despagubirilor cu 30-50 la suta in cazul daunelor majore.

Citeste si: Transportatorii au sesizat DNA in legatura cu CRESTEREA PRETURILOR la politele de asigurari RCA

Protestatarii scandeaza lozinci precum ”Negritoiu nu uita, RCA e spaga ta!”, “Demisia, demisia!”, “Vrem experti independenti”, “Lasa-ne, lasa-ne, Negritoiu, lasa-ne!” si “ASF, ASF, o mare mizerie”, “Incompetenta si coruptia conduc institutia!”, “Astra si Carpatica sida si ebola!”, “ASF ai sugrumat un popor asigurat!”, “Prima RCA, plata mafia!”, “V-am votat sa ne aparati, nu sa ne furati!” sau “Vrem o tara ca afara!”.

Citeste si: ASF ar putea limita COMISIONUL BROKERILOR la RCA

“La actiunea de protest de azi (miercuri — n. r.) participa in jur de 350 de persoane. Avem mai multe revendicari: prima este legiferarea de urgenta a proiectului de lege privind constituirea si functionarea Corpului Expertilor Tehnici Independenti, un corp al expertilor care exista si functioneaza cu succes in Europa de peste 15 ani, un proiect european care rezolva 70 la suta dintre problemele actuale cu care se confrunta asiguratii CASCO sau pagubitii RCA. De asemenea, solicitam de urgenta demiterea presedintelui ASF, Misu Negritoiu, pe care il consideram cel mai nociv presedinte pe care l-a avut piata de asigurari. Solicitam, de asemenea, abrogarea normei RCA, care este o norma nociva pentru pagubiti. De la 1 ianuarie 2015, de cand a intrat in vigoare aceasta norma, pagubitii RCA primesc mai putin cu 30-50 la suta, in cazul daunelor totale. De asemenea, solicitam abrogarea normei privind reclamatiile, o norma care protejeaza interesele asiguratorilor si nu ale pagubitilor”, a declarat presedintele ASSAI, Cristian Muntean.