PROTEST ANTI-BREXIT la LONDRA: Peste 40.000 de OAMENI in PIATA PARLAMENTULUI

Peste 40.000 de britanici din toata tara au iesit in strada, sambata, la Londra, incepand un “mars al furiei” catre Parlament, al doilea de saptamana aceasta. Protestele sunt provocate de rezultatele referendumului din 23 iunie, cand britanicii au decis iesirea tarii din UE.

Manifestantii s-au intalnit in Park Lane la ora locala 11.00 (13.00, ora Romaniei), fiind imbracati in culorile aflate pe steagul UE: albastru si auriu, informeaza Mirror.

Intr-o postare pe Facebook inainte de protest, organizatorii le cereau participantilor sa-si aduca si instrumente muzicale, bannere si steaguri, dar mentionau ca isi doresc un mars fara evenimente, cel mai “colorat si mai puternic” din cate au existat.

Premierul demisionar David Cameron a precizat recent ca succesorul sau va avea responsabilitatea de a invoca articolul 50 pentru declansarea procedurii de iesire a Marii Britanii din UE. Aceasta procedura poate sa dureze pana la doi ani.

Miercuri, la sfarsitul unei sedinte tensionate, Parlamentul European a adoptat cu 395 de voturi si 200 impotriva o rezolutie prin care cere Londrei sa activeze urgent procedurile pentru iesirea din blocul comunitar.

Sursa foto: BBC