Protest anti-guvernamental de proportii la Sofia

UPDATE: Delian Peevski a renuntat la nominalizarea sa la conducerea Agentiei de securitate nationala (DANS), aprobata vineri de Parlament, starnind valuri de proteste in Bulgaria din cauza reputatiei indoielnice a parlamentarului.

35.000 de oameni sunt asteptati in aceasta seara in fata cladirii Guvernului din Sofia, acolo unde acestia vor continua protestele fata de numirea in functia de sef al Agentiei de Stat pentru Securitatea Nationala (DANS) a magnatului media, Delian Peevski.

Cei 35.000 de bulgari vor protesta, din nou, in fata sediului Consiliului de Ministri din Bulgaria fata de numirea lui Delian Peevski in functia de sef ala Agentiei de Stat pentru Securitatea Nationala din tara vecina. Vineri seara, aproximativ 10.000 de oameni si-au manifestat nemultumirea fata de aceasta mutare a premierului Plamen Oresarski.

Numirea lui Delian Peevski a declansat numeroase manifestatii si actiuni de protest pe tot teritoriul Bulgariei, ample manifestatii fiind semnalate si in orasele Varna, Plovdiv, Veliko Trnovo, Blagoevgrad si altele. Tot astazi bulgarii vor organiza un miting de protest si in fata sediului Parlamentului European de la Bruxelles.

Sursa foto: realitatea.net