PROTEST CIOBANI: GUVERNUL CIOLOS a ales o solutie temporara pentru rezolvarea conflictului

Purtatorul de cuvant al Guvernului, DAN SUCIU, a anuntat, miercuri, ce solutii a gasit GUVERNUL, in urma protestului organizat de ciobani si agricultori la sediul Palatului Parlamentului. Astfel, Executivul Ciolos a ales varianta unei solutii temporare valabila pana in luna aprilie a anului viitor.

„Dati-mi voie sa incep cu prima ordonanta de urgenta aprobata azi de Guvern. Vorbim de ordonanta de urgenta care prevede 2 puncte in discutie. Cele doua articole tin de pasunat si numarul de caini. Avem o prorogare a acestor 2 puncte discutate ieri. In acelasi timp, e valabila pana la 25 aprilie 2016, pana la aceasta perioada vom gasi o formula noua, un proiect de lege nou, fie pe baza celor existente fie initiat de Guvern pentru ca Guvernul sa inceteze aceste controverse definitiv. La finalul lunii aprilie vom avea o noua lege care sa solutioneze definitv aceasta chestiune. Poate si Guvernul, sigur, sa vina cu un proiect de lege.

CITESTE SI: OIERII AU INCHEIAT PROTESTUL DUPA CE GUVERNUL A PROMIS CA VA MODIFICA LEGILE CARE AU INDIGNAT CIOBANII. UPDATE

De asemenea, premierul a solicitat o scrisoare celor 2 președinti ai Camerelor prin care noi le sugeram procedura aceasta si le solicitam, ii rugam scris, sa ne propuna sau sa ne motiveze caracterul de urgenta. El, sigur, se justifica usor in chestiunea pasunatului pentru ca a intrat in vigoare restrictia din 6 decembrie dar intelegem ca cea legata de numarul de caini e mai veche. Sigur, nu credem ca exista probleme, exista un interes comun de a rezolva aceasta problema. Sper sa ramana la fel de aplicat si la nivelul Parlamentului in perioada ce va urma, pana la sfarsitul lunii aprilie. Asta in ceea ce priveste subiectul legat de legea Vanatorii”, a declarat DAN SUCIU, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Sursa foto: jurnalul