PROTEST: Comisia pentru DIASPORA, sedinta in fata PALATULUI PARLAMENTULUI

Comisia parlamentara pentru DIASPORA isi sustine sedinta in fata cladirii Parlamentului ca o forma de protest la adresa Camerei Deputatilor care le-a interzis sustinerea acestei sedinte pe motiv ca deputatii sunt in vacanta electorala aflandu-se in teritoriu. Totodata, accesul presei la sedinta sus-amintita a fost interzisa.

Miercuri, Comisia pentru Diaspora ii convocase pe ministrii Teodor Melescanu si Bogdan Stanoevici sa se prezinte la aceasta sedinta pentru a discuta despre situatia organizarii votului pentru turul II al ALEGERILOR PREZIDENTIALE care va avea loc duminica 16 noiembrie.

Opt dintre membrii Comisiei pentru Diaspora din cadrul Camerei Deputatilor sunt prezenti in fata sediului Palatului Parlamentului.

CITESTE SI: TEODOR MELESCANU: Voi merge “fara NICIO PROBLEMA” la Comisia pentru diaspora 

“Este cvorum, desi nu avem nevoie. I-am invitat pentru a ne prezenta cum vor rezolva situatia procesului electoral din Diaspora. Am trimis invitati in scris, am primit raspuns in scris”, a declarat Mircea Dolha, vicepresedintele Comisiei. Acesta a citit si raspunsul lui Melescanu, care sustine ca dialogul dintre Parlament si Guvern este important, insa conducerea Camerei Deputatilor i-a comunicat ca sedinta comisiei nu a fost convocata regulamentar.

La randul sau, deputatul PMP Eugen Tomac a declarat ca ministrii, “intr-un total dispret fata de romani si fata de parlamentari, au respins aceasta invitatie. Reprezinta un lucru fara precedent.” “Faptul ca nu aveti acces pentru a avea un dialog reprezentinta un abuz fara precedent”, le-a mai spus Tomac jurnalistilor, dupa ce conducerea Camerei Deputatilor a interzis accesul presei in cladire. “Actualul Guvern manifesta un dispret total fata de romanii din afara granitelor”, a concluzionat deputatul.

CITESTE SI: MELESCANU si STANOEVICI au fost convocati la PARLAMENT 

Deputatul Bogdan Diaconu a declarat ca, in cazul in care problemele din primul tur se vor repeta si un numar important de romani nu vor putea vota, se va cere anularea alegerilor.

Sursa foto: jurnalul.ro