Protest cu 11 000 oameni la Mioveni. Sindicalistii nu se opresc aici

Aproximativ 11 000 de angajati din industria auto au protestat, la Mioveni, in favoarea dezghetarii proiectului autostrazii Bucuresti – Pitesti. Oamenii au scandat impotriva Guvernului.

“Singura solutie este strada, nu negocierile, nu discutiile purtate la televizor. Cu oamenii in strada, asta este singura cale de negociere cu acesti guvernanti”, a declarat Dumitru Costin, seful Blocului National Sindical.

“De ce <Jos Guvernul>? Daca ar fi avut un dram de patriotism cei care formeaza astazi Guvernul, nu eram in piata sa le spunem sa faca autostrada Sibiu-Pitesti, care este punctul de legatura intre Viena si Constanta”, a spus si liderul sindicatului Dacia, Nicolae Pavelescu.

Citeste si: Peste 10.000 de sindicalistii Dacia vor protesta la Mioveni

La protest au luat parte membri de sindicat de la Automobile Dacia, dar si familii ale acestora, precum si sindicalisti veniti de la Craiova, Constanta si Bucuresti.

Oamenii sunt nemultumiti de amanarea executarii proiectului de autostrada Pitesti – Sibiu si cer ca programul Rabla sa continue. Ei acuza guvernul ca nu a luat masuri eficiente pentru ajutarea industriei auto grav afectata de criza.

Liderul BNS, Dumitru Costin, prezent la mitingul de la Mioveni, a anuntat noi proteste de strada pentru urmatoarele luni.