Protest de amploare in Capitala pentru demiterea lui GABRIEL OPREA in cazul politistului decedat

Sute de persoane protesteaza duminica, in centrul Capitalei, cerand demisia vice-premierului GABRIEL OPREA, ca urmare a accidentului in care un politist din coloana sa oficiala, BOGDAN GIGINA, si-a pierdut viata saptamana trecuta, informeaza Agerpres. 

Protestatarii, preponderent tineri, s-au adunat, incepand cu ora 14,00, la fantana din Piata Universitatii, apelul privind organizarea acestui miting fiind initiat pe Facebook de catre comunitatile Neam Trezit si Uniti Salvam Romania. Dupa ce s-au strans aproximativ 300-400 de persoane, protestatarii s-au indreptat spre sediul MAI, in Piata Revolutiei.

Au fost scandate lozincile “Jos OPREA!”; “Demisia!”, “Daca va pasa, iesiti din casa!”, “Romania trezeste-te!”, “Interesul national, alibi pentru penal!”, “Indignati nu manipulati”, “Solidaritate!”.

CITESTE SI: PROTEST DUMINICA IMPOTRIVA VICEPREMIERULUI GABRIEL OPREA: NU ABUZULUI DE PUTERE

De asemenea, participantii la protest au transmis condoleante familiei politistului decedat.

Dupa aproximativ un sfert de ora, coloana a pornit, in mod pasnic, escortata de fortele de jandarmi, spre sediul Guvernului, in Piata Victoriei. 
Politia Capitalei a anuntat joi ca politistul care a decedat marti in urma unui accident de motocicleta se afla in coloana oficiala a vicepremierului GABRIEL OPREA.

CITESTE SI: REACTIA OFICIALA a UNPR, partidul lui GABRIEL OPREA, in cazul POLITISTULUI BOGDAN GIGINA

Potrivit sursei citate, politistul Bogdan Cosmin GIGINA se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta a coloanei oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic.

 Sursa foto: hotnews