Protest extrem la Pungesti: Satenii ameninta ca isi dau foc la case

Protestele impotriva exploatarii gazelor de sist continua in comuna vasluiana Pungesti, acolo unde satenii nemultumiti ameninta cu o noua forta de protest extrem. Desi au fost fortati sa elibereze drumul pentru utilajele Chevron, localnicii sunt in continuare nemultumiti de ce se intampla la ei in zona si reclama ca se fac presiuni asupra lor, unii amenintand ca isi vor da foc la case, informeaza Adevarul.

Odata cu demararea proiectului Chevron de explorare a gazelor de sist in judetul Vaslui, sute de localnici nemultumiti se plang acum ca nu pot sa mearga nici pana la fantana din fata casei sa ia o galeata cu apa ca sunt filmati si legitimati de fortele de ordine. Satenii cer ajutor de la autoritatile statului si unii dintre ei ameninta ca isi vor da foc la case daca presiunile asupra lor continua, noteaza sursa citata.

“Oamenii nu pot iesi din case fara a fi filmati, legitimati si chestionati. Nu pot sa isi duca in liniste animalele la camp, nu pot merge sa isi ridice alocatiile pentru ca sunt supravegheati non-stop. Facem un apel catre autoritatile statului sa intervina si sa detensioneze situatia. Locuitorii ameninta ca isi vor da foc la case daca nu se intervine pentru a fi linistite spiritele. Pana unde Dumnezeu se poate merge cu asemenea abuzuri?!”, a spus Zina Domintean, o localnica din Pungesti.

Sursa foto: realitatea.net