Protest fata de gazele de sist: Ponta nu uita, Romania nu-i a ta!

Un protest spontan a strans astazi circa 200 de oameni din Pungesti in fata prefecturii Vaslui! Protestatarii au cerut demisia prefectului Radu Renga.

O delegatie formata din cinci reprezentanti ai protestatarilor a fost primita in biroul prefectului, insa jandarmii au interzis accesul jurnalistilor in cladire, cu toate ca oamenii au insistat sa fie insotiti de reprezentantii presei, noteaza adevarul.ro.

Protestatarii s-au adunat in Piata Civica din Vaslui, unde se afla prefectura, iar Jandarmeria s-a mobilizat rapid si a format un cordon in jurul institutiei. Oamenii au venit la protest cu steaguri si pancarte, strigand lozinci precum “Luptam, luptam! Pungestiul il aparam!” sau “Ponta, nu uita, Romania nu-i a ta!”. Manifestantii au adus, de asemenea, o coroana de inmormantare, pe care au lipit o poza a primarului din Pungesti, Mircia Vlasa.

Apoi, protestatarii s-au intors cu spatele la prefectura si au rostit rugaciunea “Tatal Nostru”, fiind condusi de preotul din localitatea vasluiana Gara Banca, Iulian Ghimus. Acesta a inceput apoi sa cante muzica religioasa.

La protest s-au alaturat si aproximativ 50 vasluieni.