PROTEST impotriva distrugerii SPATIILOR VERZI din Sectorul 3

Cetatenii din Sectorul 3, si nu numai, vor paticipa duminica de la ora 15.00 la un flash-mob “cultural-artistic-cetatenesc” in zona magazinului Unirii pentru a PROTESTA impotriva proiectelor Primariei Sector 3 de reamenajare a locurilor publice prin betonarea masiva a SPATIILOR VERZI, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Participantii la protest vor inaugura “Zidul Rusinii”, actualmente un zid de beton ridicat de Primaria Sectorului 3 cu “identitate si utilitate plina de mister”, dupa cum afirma organizatorii. Zidul va fi transformat de protestatari intr-un “memorial al spatiilor verzi si copacilor sacrificati de Primaria Sectorului 3 si al banului public ingropat in «diafragme roz de beton», in ziduri, unicorni si alte bazaconii numite cultura”.

Citeste si: REFERENDUM pentru DEMITEREA lui RADU MAZARE, la Constanta. Un grup de tineri strange deja semnaturi

“Aceasta actiune sanctioneaza modul in care Primaria Sectorului 3 intelege sa dezvolte sectorul in detrimentul locuitorilor sai, fiind o critica la adresa institutiei primariei si a primarului Robert Sorin Negoita zis si «Betonita», prin care dorim sa atragem atentia asupra abuzurilor repetate comise de catre aceasta institutie”, se spune in comunicat.

La ora 15.00, participantii se vor aduna la “Zidul rusinii”, situat pe bd. Unirii, in dreapta magazinului Unirea, si vor lipi pe acesta mesaje tip manifest, fotografii care ilustreaza abuzurile comise de Primarie (distrugerea spatiului verde, lucrari de constructie abuzive etc.). Totodata, protestatarii vor depune ghivece cu flori la baza zidului si vor aprinde lumanari in semn simbolic in memoria spatiului verde masacrat de Primarie.

In plus, participantii la actiune il vom soma pe primarul ROBERT NEGOITA sa opreasca betonarea Sectorului 3.

Citeste si: PROTEST in fata Primariei Capitalei pe tema furnizarii CALDURII si APEI CALDE, organizat de ACL Bucuresti

“In lipsa unui dialog real al primarului si al consilierilor acestuia cu cetatenii, «Zidul Rusinii» va deveni spatiul de dialog dintre institutia primariei si cetateni. Prin refuzul continuu al Primariei de a purta un dialog cu cetatenii si prin atitudinea sfidatoare si dispretuitoare a acestei institutii, cetatenii sunt practic pusi la zid de catre aceasta institutie si angajatii ei”, se mai arata in text.