PROTEST impotriva Ordonantei de Urgenta care incurajeaza TRASEISMUL politic

Aproximativ 1400 de persoane si-au anuntat prezenta la PROTESTUL impotriva Ordonantei de Urgenta care incurajeaza migratia alesilor locali. Mitingul, organizat de Uniti Salvam, a inceput, duminica dupa amiaza, de la ora 16.00, si se desfasoara la Piata Universitatii din Capitala, concomitent cu alte miscari similare organizate in marile orase din Romania.

Revendicarile Uniti Salvam sunt:
– Retragerea imediata de catre Guvern a ordonantei de urgenta pentru migratia primarilor
– Semnarea de catre partidele principale si candidatii acestora a unui Pact National impotriva Migratiei Politice, prin care se angajeaza sa nu mai accepte alesi locali si parlamentari ai altor partide 
– Simplificarea procedurii de revocare a primarilor (legea 286/2006) prin care cetatenii sa poata solicita in mod real referendumuri pentru demiterea edililor in culpa
– Reformarea legii partidelor si a legilor electorale.

Pe pagina de Facebook a evenimentului scrie ca protestul este unul al societatii civile: “Acesta este un protest civic, in sprijinul unor principii democratice. Nu ne asociem in niciun fel actiunilor diferitelor partide, fie ele de opozitie sau la putere. Nu agream confiscarea protestului in favoarea vreunei campanii electorale. Insemnele partidelor si ale candidatilor nu sunt binevenite”. 

Anuntul integral postat de Uniti Salvam pe Facebook: 

Ordonanta de urgenta care da liber la cumpararea primarilor de catre partidul dominant a trecut! Printr-o suspendare temporara a legii migratiei politice, primarii si consilierii locali au un ragaz de 45 zile sa se mute la care da mai mult, indiferent de votul cetatenilor.

E un fel de baba oarba cu viitorul nostru, un joc al coruptiei care confirma lozinca pe care am strigat-o si toamna trecuta, si in iarna lui 2012: ¬Toate partidele ¬ aceeasi mizerie!¬ E modul Guvernului Ponta de a sarbatori un an de la 27 august 2013, cand a trimis Parlamentului Legea Speciala pentru Distrugerea Rosiei Montane.

Sa inchidem putin ochii si sa ne intoarcem cu spatele cat timp primarii se decid in ce partid vor de fapt sa fie? Sa legitimam dreptul politicianului la oportunism feroce, la pupincurism si la ignorarea cetatenilor? Sa va dam si portofelul vreo 45 de zile sau il luati singuri?

Protestam DUMINICA de la ora 16 in Piata Universitatii (la Fantana) si in pietele centrale ale altor localitati impotriva traseismului politic si a regresului democratic al Romaniei.

Sursa foto: realitatea.net