PROTEST in fata CASEI ALBE impotriva ofensivei in FASIA GAZA

Mii de persoane au manifestat sambata, in fata CASEI ALBE, la Washington, pentru a sustine FASIA GAZA, cerand sfarsitul interventiei militare israeliene.

Fluturand pancarte prin care indemnau la “incetarea ajutorului american pentru Israel” sau cereau “sanctionarea Isralului, stat tetorist”, manifestantii au ocupat fara incidente o mare parte a Parcului Lafayette, situat in fata resedintei prezidentiale.

Pe o pancarta era ilustrata o svastica, o alta pancarta ilustra ghetoul din Varsovia, comparat cu “ghetoul din Gaza”.

Citeste si: FASIA GAZA. Armata ISRAELIANA se RETRAGE din zona de conflict

Un mic grup de evrei ortodocsi, protejati de politisti, au manifestat in apropiere.

Aceasta manifestatie propalestiniana este cea mai importanta care a avut loc in fata CASEI ALBE de la inceputul interventiei israeliene impotriva Hamas, soldata cu moartea a 1.600 de palestinieni si 63 de militari israelieni, potrivit Mediafax.

Citeste si: ISRAEL si HAMAS au acceptat un ARMISTITIU de 72 de ore in Fasia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sambata ca armata israeliana va continua operatiunile sale impotriva Hamas in FASIA GAZA “atat timp cat va fi necesar” si cu “toata forta de care va fi nevoie”.

La randul sau, Hamas a declarat ca va continua luptele in FASIA GAZA pana la “atingerea tuturor obiectivelor” sale, potrivit unui purtator de cuvant al miscarii islamiste.

Sursa foto: abcnews.go.com