PROTEST in fata Primariei Capitalei pe tema furnizarii CALDURII si APEI CALDE, organizat de ACL Bucuresti

Membri ai ACL Bucuresti au PROTESTAT joi in fata Primariei Capitalei fata de problemele recente aparute in sistemul de furnizare a CALDURII si APEI CALDE.

“Suntem aici pentru a protesta impotriva proiectului pe care ni-l propun SORIN OPRESCU si VICTOR PONTA de a ne intoarce din nou la lighean si patura. Sistemul centralizat de incalzire al orasului este pe cale sa se prabuseasca, deja am asistat la primele simptome zilele trecute. Bucurestenii si-au adus aminte din nou cum este sa nu ai apa calda si caldura”, a declarat liderul consilierilor PDL din CGMB, MIRCEA RAICU.

Potrivit acestuia, vina o poarta primarul general, SORIN OPRESCU.

Citeste si: PMB: Asociatiile de proprietari care nu au avut APA CALDA vor plati facturi MAI MICI la energia termica

“In mod sistematic, in cei sase ani de mandat, acesta a refuzat sa plateasca sumele datorate ca subventie catre societatile furnizoare, in asa fel incat in acest moment s-au acumulat datorii de peste 700 de milioane de euro, ceea ce a facut sa se opreasca gazul la intrarea in societatile producatoare. In iresponsabilitatea sa, Oprescu nu realizeaza, desi am incercat sa ii explicam, ca oprirea caldurii in Bucuresti nu este numai o chestiune sociala, nu produce numai daune sociale, ca oamenii nu au caldura, ci este pe cale sa produca daune ireparabile de mediu. Ganditi-va ce inseamna ca fiecare cetatean sa isi puna in apartament cate o centrala”, a afirmat Raicu, citat de Agerpres.

Citeste si: ACL Bucuresti cere demisia lui Victor Ponta: I-a cerut acum cateva ore ministrului Economiei sa ajute primaria cu bani

In alta ordine de idei, el a spus ca lunea viitoare va vota hotararea privind unificarea RADET cu ELCEN.

Protestatarii au avut ligheane si pancarte cu mesaje precum: “Fara apa calda si caldura nu platim nicio factura!”, “Oprescu demisia! Capitala nu-i a ta!”, “Suntem tineri, educati, nu putem fi nespalati!”.

Sursa foto: facebook.com