PROTEST in fata Primariei Capitalei

Peste 30 de persoane PROTESTEAZA joi, in fata Primariei Capitalei, solicitand asumarea unui angajament al municipalitatii pentru a preveni ajungerea in strada a CHIRIASILOR din CASELE NATIONALIZATE prin asigurarea relocarii acestora in LOCUINTE corespunzatoare cel tarziu in ziua EVACUARII.

“Legea nr. 112/1995 ce spune clar ca nicio persoana nu poate fi EVACUATA inainte sa i se asigure o LOCUINTA fie de primarie, fie de catre proprietar. Cererile noastre vizeaza respectarea legilor ce tin de protectia CHIRIASILOR din CASELE NATIONALIZATE”, a declarat Victor Vozian, reprezentant al Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire, potrivit Agerpres.

Vozian a spus ca fondul de LOCUINTE SOCIALE al Primariei Capitalei e net insuficient fata de necesarul in acest domeniu. “Exista cateva sute de LOCUINTE ocupate deja in blocuri din sectoarele 3, 4 si 5, dar apartamente libere sunt de ordinul zecilor. EVACUATII ar fi de ordinul a catorva mii. Deja sunt cazuri de oameni care locuiesc pe trotuar (…) e clar ca e nevoie de investitii publice pentru a suplimenta fondul de LOCUINTE”, a afirmat Victor Vozian.

Citeste si: Cum arata CARTIERUL HENRI COANDA din Constanta, construit de RADU MAZARE. FOTO-VIDEO

El a adaugat ca PROTESTUL este avizat de Comisia pentru adunari publice a Primariei Municipiului Bucuresti.

Alte solicitari ale manifestantilor sunt solutionarea de catre Consiliul General a cererilor de LOCUINTE din partea celor EVACUATI in termen de un an de la data depunerii, in conformitate cu OUG nr. 40/1999, publicarea numarului actualizat de solicitari de LOCUINTE nesolutionate ale persoanelor EVACUATE din CASELE NATIONALIZATE, revizuirea dispozitiilor de RETROCEDARI de imobile bazate pe acte, identitati sau semnaturi false, cat si in lipsa actelor doveditoare de improprietarire, solutionarea cazurilor persoanelor care locuiesc fara baze legale.

PROTESTATARII au pancarte cu mesaje precum “Evacuari inumane pentru interese imobiliare”, “Daca ar fi copiii vostri in strada tot la fel ati proceda?”, respectiv “Mii de case goale, mii de oameni in strada, unde e dreptatea?”.

Un protest similar are loc si la Cluj.

Sursa foto: romaniatv.net