PROTEST in KOLN: Extrema dreapta este contracarata de peste o mie de oameni

Cateva sute de sustinatori ai miscarii de extrema dreapta Pegida au initiat sambata o manifestatie de protest impotriva imigrantilor in orasul german Koln, dar in strada au iesit si peste o mie de contramanifestanti, informeaza agentiile DPA si AFP, citate de Agerpres.

In zona garii din Koln s-au adunat circa 450 de simpatizanti ai miscarii islamofobe Pegida. Manifestatia acestora este insa contracarata de aproximativ 1.300 de persoane. 

Potrivit DPA, un purtator de cuvant al politiei federale a precizat ca atmosfera este foarte tensionata, in timp ce un reprezentant al departamentului de politie din Koln a spus ca manifestatiile au loc intr-o atmosfera agresiva. 

CITESTE SI: REFUGIATII VIOLATORI de la KOLN aveau biletele cu expresii de genul: O sa te UCID! si Vreau sa te f….!

Protestatarii din partea Pegida au arborat pancarte cu mesajul “Rapefugees not welcome” (refugiatii violatori nu sunt bineveniti), conform AFP. 

“Germania a supravietuit razboiului, ciumei si holerei, dar va supravietui ea (Angelei) Merkel?” — este o alta lozinca scrisa pe pancartele protestatarilor, cu referire la politica de primire a refugiatilor a cancelarului german. 

“Merkel a devenit un pericol pentru tara noastra, Merkel trebuie sa plece”, a afirmat un purtator de cuvant al miscarii Pegida. 

De partea cealalta a barajelor ridicate in strada de politie, contramanifestatii striga: “Afara cu nazistii!” si poarta pancarte pe care scrie: “Fascismul nu este o opinie, este o crima”. 

CITESTE SI: SEFUL POLITIEI DIN KOLN A FOST DEMIS CA URMARE A SCANDALULUI AGRESIUNILOR SEXUALE DE ANUL NOU

“Suntem aici pentru a-i face sa taca. Este inacceptabil ca Pegida sa profite de violentele sexuale oribile care au avut loc aici de anul nou si sa-si promoveze prostiile rasiste”, a declarat un reprezentant al contramanifestantilor. 

Miscarea Pegida — a carei denumire completa este “Patriotii europeni impotriva islamizarii Occidentului” — a fost creata in toamna anului 2014 la Dresda. 

Sursa foto: dw