PROTEST in PIATA UNIVERSITATII pentru renumararea voturilor in SECTORUL 1

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat sambata dupa-amiaza, in Piata Universitatii, pentru a cere renumararea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei, transmite Agerpres. Printre participanti se afla si scriitorul Gabriel Liiceanu.

UPDATE 17.20: Potrivit Digi24, peste 600 de persoane sunt prezente la protestul din Piata Universitatii.

UPDATE 16.10: La manifestatia din Piata Universitatii a sosit si Clotilde Armand, candidata Uniunii Salvati Bucurestiul (USB) la Primaria Sectorului 1, care dupa numararea oficiala a voturilor s-a clasat pe locul doi, dupa candidatul PSD, desi datele unui sondaj realizat la iesirea de la urne o dadeau castigatoare.

Amintim ca Uniunea Salvati Bucurestiul a cerut, dupa alegerile locale din 5 iunie, renumararea buletinelor de vot din 18 sectii din Sectorul 1, apreciind ca in acestea “s-a inregistrat o corelatie negativa puternic semnificativa” intre procentajul voturilor nule si cele pentru candidata USB Clotilde Armand.

Cererea USB a fost respinsa marti seara de Biroul Electoral de Circumscriptie, care a informat ca partidului Uniunea Salvati Bucurestiul i-au fost asigurate toate conditiile legale de reprezentare in cadrul procesului electoral si ca lipsa de diligenta a delegatilor USB nu poate fi imputata Biroului Circumscriptiei Electorale nr. 1 – sectorul 1. 

Sursa foto: realitatea