PROTEST in PRELUNGIREA GHENCEA! Vrem pasaj si vrem largire, pacaleala nu mai tine

Un mars de protest fata de Primaria Bucuresti si Compania de Autostrazi va avea loc sambata 1 aprilie. Marsul “Vrem pasaj si vrem largire, pacaleala nu mai tine!” este organizat de Asociatia Initiativa Prelungirea Ghencea si Grupul Civic Initiativa Domnesti, care cer largirea bulevardului Prelungirea Ghencea si realizarea unui pasaj peste Centura Bucuresti catre Domnesti.

UPDATEAproximativ 1.000 de oameni din Prelungirea Ghencea si Domnesti au iesit in strada, sambata dimineata, pentru a protesta fata de Primaria Bucuresti si Compania de Autostrazi.

STIRE INITIALA

Marsul se va desfasura intre orele 11:00 si 15:00 pe traseul Ansamblul Primavara (plecare) – Centura – Domnesti – Cartierul Latin (final). Oamenii sustin ca vor sa atraga atentia primariei, dar si Politiei Capitalei la ce pericol se expun din cauza ca nu exista trotuare, ca nu exista marcaje pe carosabil pentru trecerile de pietoni si pentru ca nu sunt amenajate corespunzator statiile RATB.

“Pasajul Domnesti si largirea Prelungirii Ghencea implinesc un deceniu de pacaleli! Haideti cu noi in strada sa spunem Primariei Capitalei si CNAIR-ului ca nu le mai inghitim pacalelile, livrate mai ales in campaniile electorale! Si sa le cerem sa-si faca treaba: sa urgenteze largirea si pasajul, sa prezinte public un calendar concret al etapelor si al alocarilor bugetare.

Intre timp, sa ia masuri pentru siguranta circulatiei in zona: sa faca trotuare, sa marcheze trecerile de pietoni si sa asigure dirijarea circulatiei in intersectia cu str. Valea Oltului si cu Soseaua de Centura”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului. Organizatorii marsului ii indeamna pe oameni sa iasa la protest pentru a-si cere dreptul la o viata civilizata.

“Proiectul ‘Supralargire Prelungirea Ghencea – Domnesti’, votat de Consiliul General al capitalei in 2006, este amanat de 10 ani si, in ciuda promisiunilor primite de la autoritati, nici anul asta nu e sigur ca vor incepe lucrarile. Stim de la Primaria Capitalei ca inca nu a fost finalizat proiectul tehnic, nu au fost finalizate masuratorile limitei administrative dintre Bucuresti si Ilfov, nu au fost finalizate exproprierile, nu a fost lansata licitatia pentru largire. De asemenea, licitatia pentru proiectul CNAIR ‘Pasaj suprateran pe drumul judetean DJ 602 Centura Bucuresti Domnesti’ a durat aproape 2 ani si a fost castigata in final de o firma aflata in insolventa”, noteaza organizatorii.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania (CNAIR) a desemnat din nou asocierea firmelor Straco-Comnord, prima fiind in insolventa, castigatoare a licitatiei de realizare a pasajului Domnesti, chiar daca Curtea de Apel a decis compania de stat sa reevalueze aceasta oferta, dupa cum a anuntat Digi 24 luni.

Sursa foto: jurnalul